Ο Λευτέρης Μαντζούκας αποθέωσε τους συμπαίκτες του μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και στάθηκε στα όσα έζησε το φετινό καλοκαίρι.

Μπορεί στον μικρό τελικό να ήταν άστοχος με 5/20 εντός παιδιάς αλλά το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει. Και η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket U20.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας μιλώντας για την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είπε ότι «είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την ομάδα μου και περήφανος για τους προπονητές μου. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα ήμουν περήφανος, τους το είχα πει και πριν από το παιχνίδι. Καταβάλαμε σήμερα μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πάνω από όλα οι ανθρώπινες σχέσεις που χτίζεις μέσα από το χώρο του μπάσκετ είναι ανεκτίμητης αξίας και πέρα από τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες. Είμαι ευλογημένος που αυτό το καλοκαίρι έκανα πραγματικές φιλίες, γίναμε αδέλφια, είμαστε μια οικογένεια. Αυτό είναι που μένει πάνω από όλα. Όλο αυτό συνοδεύτηκε από μια επιτυχία και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

Όσο για το αν πιστεύει πως η ομάδα απέδειξε ποια είναι και τι μπορεί να κάνει; «Προφανώς αποδείξαμε ποιοι είμαστε. Ο Ζούγρης είναι συγκινητικός, με την ψυχή και μαχητικότητα που βγάζει στο παρκέ. Λίγους παίκτες έχω δει να δείχνουν τέτοια θέληση και αποφασιστικότητα. Όλα τα παιδιά αξίζουν τα καλύτερα, όπως και ο προπονητής με τους συνεργάτες του. Εδώ και ενάμιση μήνα μάς πίεσαν πολύ, αλλά έγινε για το καλό μας και όλοι αυτοί οι κόποι απέδωσαν καρπούς».gazzeta.gr