Έβγαλε το καπέλο στους Big 3 ο Άντι Μάρεϊ, σε δηλώσεις του λίγο μετά την κατάκτηση του ATP Challenger τουρνουά στο Λονδίνο, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία, αλλά και το ιστορικό επίτευγμα των Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ να μετρούν τόσες πολλές κατακτήσεις Grand Slam διοργανώσεων.

Ο 36χρονος Βρετανός τενίστας εξέφρασε τον σεβασμό του για τους τρεις συναδέλφους τους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πολλές φορές βλέπει παιχνίδια τους, και δεν μπορεί να πιστέψει πως έχει καταφέρει να τους κερδίσει πολλές φορές, σε μεγάλα τουρνουά.

“Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις ένα Gran Slam, οπότε το να κερδίσεις 23, 22 και 20, είναι… γελοίο», είπε αρχικά ο Μάρεϊ και πρόσθεσε: “Μερικές φορές τους παρακολουθώ να παίζουν αγώνες και μένω έκπληκτος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αγωνιζόμουν απέναντί τους και κέρδιζα αρκετές φορές, στα μεγαλύτερα τουρνουά.”

Στη συνέχεια, ο Μάρεϊ αναφέρθηκε στο τι μπορεί να προκαλεί στον κόσμο η είδηση των πολλών Grand Slam από τρεις παίκτες, και ότι σε λίγα χρόνια από τώρα ο κόσμος μπορεί να απαξιώσει ή να μη θυμάται το γεγονός πως έχει κατακτήσει μόλις τρία Grand Slam.

Ωστόσο, για τον Βρετανό μετράει μέσα του πιο πολύ ότι κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός κόντρα στους καλύτερους τρεις, ενώ δήλωσε αρκετά υπερήφανος για όλα όσα έχει πετύχει παίζοντας ταυτόχρονα με τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ.

“Σε 30 χρόνια, οι άνθρωποι που ίσως δεν παρακολουθούν τόσο πολύ το τένις θα κοιτάξουν πίσω και θα μου πουν “Κέρδισες μόνο τρία Grand Slam”, αλλά κάθε Major που έχουν κερδίσει οι Big 3 κάνει τα επιτεύγματα που είχα εναντίον τους, αλλά και τα τουρνουά που κέρδισα εναντίον τους, ακόμα πιο σπουδαία”.

“Ασφαλώς και δεν κέρδισα όλους τους αγώνες μου εναντίον τους, αλλά κέρδισα κάποιους. Είμαι περήφανος για όσα πέτυχα, σε μία εποχή που χωρίς αμφιβολία είναι η καλύτερη εποχή του ανδρικού τένις”.




tennis24.gr