Ο Άντι Μάρεϊ “έσπασε” τη σιωπή του, σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αποσύρεται από το Wimbledon μετά την επέμβαση που έκανε στη μέση το περασμένο Σάββατο και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ η αποκατάσταση θα διαρκέσει για 6 εβδομάδες. 

Ωστόσ, ο πρώην Νο1 του κόσμου επέστρεψε στο court την Τετάρτη τονίζοντας ότι οι πιθανότητες να αγωνιστεί στο SW19 είναι περισσότερες στο διπλό (μαζί με τον αδερφό του Τζέιμι) παρά στο μονό, ενώ η τελική του απόφαση δεν θα ανακοινωθεί πριν από την κλήρωση της Παρασκευής. 

“Είναι πολύπλοκο και περίπλοκο γιατί θέλω να παίξω στο Wimbledon για ακόμη μία φορά.”, είπε ο Μάρεϊ. “Θέλω να έχω αυτήν την ευκαιρία να παίξω στο τουρνουά και ξέρω ότι κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι σωστό να περιμένω μέχρι τόσο αργά για να αποφασίσω, ωστόσο αυτό συμβαίνει κάθε εβδομάδα στο Tour.”

“Ο νικητής του Queen’s (Τόμι Πολ) αποχώρησε από το Ίστμπουρν, ενώ είχε γίνει η κλήρωση και όλα ήταν καλά. Πιστεύω λοιπόν ότι αξίζω αυτή την ευκαιρία να παίξω πάλι στο Wimbledon, οπότε θα προσπαθήσω όσο μπορώ για να δω πώς θα πάει η αποκατάσταση.”

“Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είμαι 100% έτοιμος να παίξω ή αν δεν υπάρχουν πιθανότητες. Αυτή είναι η κατάσταση. Θα έλεγα ότι το πιο πιθανό είναι να μην παίξω στο μονό. Ξέρω πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο από το πως θα κλείσω την καριέρα μου, αλλά λόγω των όσων έχω δώσει στο άθλημα τα τελευταία χρόνια, θα ήθελα τουλάχιστον να παίξω έναν κανονικό αγώνα, όπου θα είμαι ανταγωνιστικός, όχι αυτό που έγινε στο Queen’s.”

“Επομένως, αν δεν μπορέσω να παίξω στο Wimbledon και δεν αναρρώσω αρκετά γρήγορα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορώ να πω ότι δεν θα προσπαθήσω να παίξω κάπου αλλού. Όμως αν είμαι σε θέση να παίξω στο Wimbledon και αν μπορέσω να παίξω και στους Ολυμπιακούς, πιθανότατα αυτά θα είναι τα τελευταία μου τουρνουά.”



tennis24.gr