Ο Τόμας Μάχατς συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Open13 Provence της Μασσαλίας, καθώς μετά από τη νίκη του κόντρα στον Άντι Μάρεϊ την Τρίτη, κέρδισε και τον Λορέντζο Μουζέτι με 6-3, 6-2 μέσα σε 73 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά. 

Ο Τσέχος και Νο66 του κόσμου εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Μουζέτι δεν μπόρεσε να βρει πρώτα service στο 1ο set (48%), ενώ στο 2ο set αν και βελτίωσε το ποσοστό του (76%) έμεινε πολύ χαμηλά στο ποσοστό των κερδισμένων πόντων (44%). Παράλληλα ο Μάχατς έσβησε τα 5/6 break-points του Ιταλού, ενώ αντίθετα ο ίδιος ήταν άκρως αποτελσματικός σημειώνοντας 4 break σε 5 προσπάθειες. 

Στο 1ο set ο Μάχατς επιτέθηκε στο δεύτερο service του Μουζέτι, ο οποίος το χρειάστηκε αρκετές φορές (46%) βρίσκοντας break στο 6ο game (4-2) το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά κάνοντας το 5-2 για να κλείσει το set λίγο αργότερα με 5-3 (1-0). 

Στο 2ο set ο Μουζέτι απάντησε στο γρήγορο break του Μάχατς ισοφαρίζοντας σε 1-1, όμως από εκεί και πέρα ο Τσέχος με δύο breaks (2-1, 4-1) και δύο holds έφτασε στο 5-1 για να ολοκληρώσει τη νίκη του με 6-2 παίρνοντας την πρόκριση.

Στα προημιτελικά ο Τσέχος θα αντιμετωπίσει είτε τον Νο1 του ταμπλό Χούμπετρ Χουρκάτς, είτε τον Καζάκο (πλέον) Αλεξάντερ Σεφτσένκο που αγωνίζονται στο πρόγραμμα της Πέμπτης. 

OPEN13 SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)



tennis24.gr