Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Χούμπερτ Χουρκάτς εξασφάλισαν την παρουσία τους στα προημιτελικά του Open13 Provence της Μασσαλίας με τον Βούλγαρο να ξεπερνά την αντίσταση του Σεμπάστιαν Κόρντα με 6-1, 7-6(5) μετά από μια ώρα και 32 λεπτά, ενώ ο Πολωνός και Νο1 του ταμπλό επικράτησε του Αλεξάντερ Σεφτσένκο με 6-1, 6-4 μετά από μόλις 65 λεπτά. 

Ο Ντιμιτρόφ στηρίχθηκε στο εξαιρετικό και βελτιωμένο service του, το τελευταίο διάστημα, τελειώνοντας το ματς με 8 άσους και 81% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (29/36), αλλά και στο 50% που είχε στα break-points εκμεταλλευόμενος τις 3 από τις 6 ευκαιρίες του για break. 

O Βούλγαρος και Νο13 του κόσμου, συνάντησε αντίσταση μόνο στο 2ο set με τον Κόρντα να απαντά στο γρήγορο break που δέχτηκε (0-1) ισοφαρίζοντας σε 4-4, οδηγώντας στη συνέχεια το set σε tie-break. Εκεί ο Αμερικανός μετέτρεψε μεν το 0/3 σε 5/3, όμως στη συνέχεια ο Ντιμιτρόφ κατέκτησε τους επόμενους 4 πόντους και πήρε τη νίκη και την πρόκριση. 

Στα προημιτελικά της Παρασκευής θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Γίρι Λεχέτσκα και Αρθούρ Ρίντερκνες που κλείνουν το πρόγραμμα της ημέρας. 

Από την πλευρά του ο Χουρκάτς με 13 άσους (ένα διπλό λάθος) με 81% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (22/27), 60% στο δεύτερο (12/20), αλλά και με 5/8 break-points δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Νο56 του κόσμου για να φτάσει στη νίκη και στην προημιτελική φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Τσέχο, Τόμας Μάχατς, που μέχρι τώρα έχει αποκλείσει τόσο τον Άντι Μάρεϊ, όσο και τον Λορέντζο Μουζέτι. 

OPEN13 SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)





tennis24.gr