Ο Τσους Ματέο μιλώντας για τον μεγάλο τελικό του Κάουνας, εξήγησε μεταξύ άλλων για ποιον λόγο ήταν τόσο ψύχραιμος λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην «Λευκή Εβδομάδα» του Real Madrid Graduate School Universidad Europea είπε χαρακτηριστικά για το Final Four του Κάουνας και την κατάκτηση του τροπαίου:

«Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι καταφέραμε. Βρίσκομαι στη Ρεάλ από τότε που ήμουν μικρό παιδί και οι αξίες της ομάδας είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου. Ξέρω ότι έχουμε πετύχει κάτι μεγάλο. Το να σκέφτομαι ότι είμαι μέρος της ιστορίας και ότι το όνομά μου θα βρίσκεται δίπλα σε αυτά του Πάμπλο Λάσο και Μάνουελ Σάινθ μου προκαλεί ζαλάδα» και συνέχισε:

«Όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης προσπάθησα να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου και να δείξω σεβασμό στον αντίπαλο που άξιζε τη νίκη όσο κι εμείς. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε βρεθεί πολλές φορές στο χείλος της αβύσσου. Κόντρα στην Παρτίζαν, στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, σε έναν τελικό που έμοιαζε πρακτικά αδύνατος με τον τρόπο που έπαιζε ο Ολυμπιακός. Αλλά τα καταφέραμε. Για αυτό που είμαι περισσότερο περήφανος είναι η χημεία που χτίστηκε στα αποδυτήρια».gazzeta.gr