Η Σοφία και η Βασιλική, οι 9χρονες δίδυμες, βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένες, με τον παππού και τη γιαγιά τους, στο οικόπεδο Φράγκου, εκεί που γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για 26 θύματα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι.

Οι καταθέσεις των γονιών τους στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας συγκλόνισαν. Οι λεπτομέρειες του χαμού των δικών τους ανθρώπων ανατριχιαστικές.

«Φρικτές μνήμες από αυτά τα δύο υπέροχα πλάσματα, πήρα τέσσερα παραμορφωμένα κορμιά. Από τους γονείς μου υπήρχε μία άμορφη μάζα, από τα κοριτσάκια από ένα 1.20 κοπελάρες, ήταν δυο πραγματάκια τέτοια χωρίς μάτια, χωρίς δακτυλάκια» περιέγραψε ο πατέρας των κοριτσιών, Ιωάννης Φιλιππόπουλος.

«Σε μία χώρα όπως είναι η Ελλάδα, την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, που είναι το καλοκαίρι, να φοβάσαι από τις πυρκαγιές, αν θα καείς, αν από την προσπάθεια σου να σωθείς θα πνιγείς στη θάλασσα. Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος να μας προστατεύει και δεν υπάρχει κανένας δυστυχώς» είπε η μητέρα των κοριτσιών, Γεωργία Ξυραφάκη.

«Τα κοριτσάκια μου έφυγαν πρώτα…»

Ο πατέρας των κοριτσιών βρήκε τη δύναμη να περιγράψει στο δικαστήριο πως τα παιδιά του έφυγαν πρώτα από τη ζωή, λόγω ηλικίας.

«Τα κοριτσάκια μου όπως με πληροφορήσανε από την ιατροδικαστική σαν παρηγοριά προλάβανε λόγω μικρών πνευμόνων να πεθάνουν νωρίτερα» εξήγησε ο ίδιος.

Οι παππούδες δεν τα εγκατέλειψαν, τα πήραν μαζί τους, για να φύγουν όλοι μαζί, μία αγκαλιά.

«Κρατούσανε η μανούλα μου και ο πατέρας μου τα κορίτσια αγκαλιά, πεθαμένα, ανταλλάξανε ένα βλέμμα, αγκαλιαστήκανε και πεθάνανε όλοι μαζί. Κι αυτό θεωρείτε πλημμέλημα» είπε ο κ. Φιλιππόπουλος.

«Παππούς, γιαγιά και δύο παιδιά αγκαλιασμένοι στο θάνατο και γι΄αυτό φταίει η εγκληματική αδιαφορία των αρχών» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Χειρδάρης.

Οι γονείς των διδύμων, συνεχίζουν τη ζωή τους, μισοί πεθαμένοι, μισοί ζωντανοί και ζητούν απόδοση ευθυνών για τους δικούς τους ανθρώπους.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.megatv.com