Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Οι άλλοι 2 συγκατηγορούμενοί του αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Το πρωί πέρασαν και οι τρεις το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα απάτες και πλαστογραφίες.

Για τουλάχιστον δύο χρόνια εμφανίζονταν ως σωτήρες αποσπώντας σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ από επιχειρηματίες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας, τάζοντάς τους δάνεια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Μάξιμος Σαράφης, όπως ήταν το ψευδώνυμό του ως προστατευόμενος μάρτυρας, φέρεται να ήταν αρχηγός της οργάνωσης. Αρνήθηκε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για πολιτική μαφία.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

«Μου έχεις δώσει το λόγο σου»

Το MEGA φέρνει στο φως συνομιλία του με έναν επιχειρηματία που εξαπατήθηκε. Στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 φέρεται το θύμα να ρωτά τον Δεστεμπασίδη με ανησυχία για ποιο λόγο τα λεφτά δεν έχουν ακόμα φανεί.

Φ. Δ.: Ο λόγος που αργήσαμε ήταν ότι ήταν αλλαγή του μήνα. Τα βαστάνε για λογιστικούς λόγους στο κλείσιμο του μήνα, όποια τράπεζα και να ήτανε. Και τα απελευθερώνουν στο πρώτο πενθήμερο του επόμενο μήνα.

Ι. Ξ.: Να ρωτήσω ξανά γιατί ξέρεις έχουν περάσει εφτά μήνες, τα χούμε πει και ξαναπεί..

Φ.Δ.: Όχι. Καμία. Εγώ αυτό το πράγμα έχω επενδύσει από την τσέπη μου. Έχω πάει ταξίδια. Έχω δει πράγματα. Δε μιλάω θεωρητικά.

Ι. Ξ.: Μου έχεις δώσει το λόγο σου. Μιλάμε τώρα για Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη θα έχουμε τα χρήματα…

Φ.Δ: Ναι, ναι, ναι. Πολύ σωστά τα λες.

«16.000 ευρώ συν… ΦΠΑ»

Σε άλλη συνομιλία που αποκαλύπτει το MEGA στις 23 Δεκεμβρίου του 2022 ο Δεστεμπασίδης μιλά με συνεργάτη του. Κοστολογεί ένα business plan στα 16.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Ο συνομιλητής του, που θα το φτιάξει, τον ρωτά πως θα μοιραστούν αυτά τα χρήματα, με τον Δεστεμπασίδη να ζητάει μερίδιο 6000 ευρώ

Α. Α.: Έλα φίλε μόλις με πήρε ο Δ. τηλέφωνο. Δεν ήξερα τι να απαντήσω. Και του λέω λόγω γιορτών υπολειτουργούμε, γιατί με πήρε από τη Γαλλία τηλέφωνο ο άνθρωπος.
Φ.Δ.: Ναι ναι, έχει αυτούς τους συμβούλους Γαλλία, Ελβετία παντού…
Α. Α.: Νομίζω λέει ότι το business plan είναι σε καλό δρόμο, δε χρειάζεται άλλες πληροφορίες. Αν θέλετε κάτι είμαστε διαθέσιμοι. Δεν μου λες, τί κόστος θα βάλουμε τώρα σ’ αυτό το business plan για να το τρέξουμε;
Φ. Δ.: Να βάλουμε… εγώ τους είχα πει χωρίς να σε ρωτήσω, 16.000 ευρώ. Συν Φ.Π.Α., αν θέλει τιμολόγιο.
Α. Α.: Ωραία. Πώς τα μοιραζόμαστε τα 16 συν Φ.Π.Α.; Ένα πεντοχίλιαρο σου φτάνει από αυτή την ιστορία;
Φ.Δ.: Εεε, Να τα κάνουμε έξι;
Α. Α.: Ας τα κάνουμε έξι.

Η έρευνα συνεχίζεται καθώς φαίνεται πως στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται άλλοι τέσσερα πρόσωπα.megatv.com