Σε έναν αγώνα που υπήρχαν ελπίδες για κάτι καλύτερο από το Bahrain, η McLaren είδε μια σειρά ατυχιών να της στερούν τη δυνατότητα να παλέψει για βαθμούς, βλέποντας τις δύο MCL60 να παίρνουν την καρό σημαία από τις τελευταίες θέσεις.

0/2 σε βαθμολογήσεις για την ομάδα του Woking φέτος, με το κακό Bahrain να ακολουθείται από την άτυχη Jeddah για την papaya ομάδα.

Έχοντας τεθεί νωρίς εκτός μάχης στις κατατακτήριες, ο Lando Norris εκκινούσε ήδη χαμηλά στον αγώνα, ωστόσο ήλπιζε σε μια καλή στρατηγική για ένα πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις. Ωστόσο, ήδη από το τέλος του πρώτου γύρου, ο νεαρός Βρετανός κλήθηκε στα pit για αλλαγή εμπρός πτέρυγας, με τη ζημιά να την αποκομίζει από τα θραύσματα της εμπρός πτέρυγας του teammate του!

Συγκεκριμένα, λίγες θέσεις πιο μπροστά, κατά την εκκίνηση, η επαφή που είχε ο Oscar Piastri, από την 8η θέση, με την Alpine του Pierre Gasly, προκάλεσε ζημιά στην εμπρός πτέρυγα του Αυστραλού, εκτινάσσοντας θραύσματα στην πίστα.

“Δύσκολος αγώνας σήμερα, σταθήκαμε άτυχοι”, σχολίασε μετά το τέλος της χθεσινής δράσης στη Jeddah ο Norris.

“Είχα καλή εκκίνηση αλλά στη συνέχεια με χτύπησαν θραύσματα, προκαλώντας ζημιά στην εμπρός πτέρυγα. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε ώστε να κερδίσουμε κάτι απ’ όλο τον αγώνα, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας”.

“Κάναμε την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσαμε, δουλέψαμε καλά ως ομάδα, αλλά ήταν δύσκολο να πετύχουμε κάτι παραπάνω απ’ ότι μπορέσαμε. Είναι δύσκολο το αποτέλεσμα, όμως πλέον προσηλωνόμαστε στην Αυστραλία. Εκεί ελπίζουμε να τα πάμε καλύτερα”.

Από την πλευρά του ο Oscar Piastri είδε επίσης τον αγώνα του να καταστρέφεται, με τον Αυστραλό να κάνει καλή εκκίνηση από την 8η θέση, όμως η επαφή που είχε στην έξοδο της πρώτης στροφής κατά την εκκίνηση, του στέρησε τη δυνατότητα για έναν αγώνα στις μπροστά θέσεις, περιορίζοντάς τον στο τέρμα του grid, κοντά στον teammate του.

“Προφανώς και δεν είχαμε τη μέρα που θα θέλαμε, υπήρξε επαφή στην εκκίνηση, όπου έχασα και κομμάτι της εμπρός μου πτέρυγας. Δεν είμαι σίγουρος πως μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό, για να είμαι ειλικρινής, πιέστηκα προς τις μπαριέρες. Στο τέλος, κάναμε κάποιες ωραίες μάχες, το οποίο είναι καλό. Έκανα ένα μεγάλο stint με τη σκληρή γόμα, είναι καλό που μάθαμε λίγο καλύτερα τα ελαστικά”.

“Συνολικά, όμως, δεν είχαμε τη βραδιά που θα θέλαμε”.

Με μηδέν βαθμούς στις αποσκευές της για ακόμα ένα Grand Prix, η McLaren βλέπει την ατυχία να της χτυπά την πόρτα, πλάι στο γεγονός πως, τουλάχιστον στην αρχή του 2023, δεν δείχνει πως έχει ένα μονοθέσιο που μπορεί να πρωταγωνιστήσει, έστω στο midfield.

“Έχοντας ξεκινήσει τον αγώνα με ελπίδες για βαθμούς, είδαμε και τα δύο μονοθέσια να πέφτουν στον πάτο της κατάταξης μετά τον πρώτο γύρο, φεύγοντας με άδεια χέρια από τη Jeddah”, δήλωσε ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella.

“Ο Oscar είχε επαφή στην πρώτη στροφή, που τον ανάγκασε να μπει στα pit για αλλαγή πτέρυγας, ενώ ο Lando είχε επαφή με τα θραύσματα από το μονοθέσιο του Oscar, έχοντας και αυτός σπασμένη εμπρός πτέρυγα, άρα άλλαξε και αυτός πτέρυγα στα pit”.

“Είμαστε αγωνιστές, και τα ατυχή αυτά συμβάντα τα δεχόμαστε όπως ήρθανε. Θα έχουμε ακόμα περισσότερο κίνητρο και αποφασιστικότητα ώστε να δουλέψουμε πάνω στη βελτίωση του μονοθεσίου αλλά και στην προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα στην Αυστραλία”.

“Πριν ταξιδέψουμε στη Μελβούρνη, γνωρίζουμε πως έχουμε δουλειά μπροστά μας ώστε να εξελίξουμε το μονοθέσιο. Σε αυτό εστιάζουμε πρωταρχικά”.


f1fan.gr