Ο Γκάελ Μονφίς είχε στριμώξει για τα καλά τον Θανάση Κοκκινάκη, όμως ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός βρήκε τον τρόπο να αποδράσει και να σημειώσει μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του Atlanta Open τη Δευτέρα.

Αν και βρέθηκε πίσω στα set και με την πλάτη στον τοίχο στο καθοριστικό tie break, ο Κοκκινάκης επικράτησε 1-6, 6-3, 7-6(5) του πολύπειρου Γάλλου και προκρίθηκε στους “16” της hard court διοργάνωσης, όπου τον περίμενε ο συμπατριώτης του και Νο2 του ταμπλό, Άλεξ ντε Μινόρ.

Ο Κοκκινάκης, Νο86 στον κόσμο, ανέτρεψε το 0/4 και 3/5 του Μονφίς στο tie break ολοκληρώνοντας την ανατροπή μετά από 2 ώρες και 4 λεπτά αγώνα.

“Στο 0/4 σκέφτηκα ότι εδώ τελείωσε το ματς. Απο κει και πέρα, είναι κάθε πόντος ξεχωριστά. Στο tie break μπορείς να πας κάτω γρήγορα αλλά και να επιστρέψεις γρήγορα. Πήρα έναν πόντο στο σερβίς του και δύο στο δικό μου και ξαφνικά άρχισε να νιώθει πίεση.

“Ήταν αρκετά αγχωτικό, ειδικά στο πρώτο σετ, το οποίο δεν ήταν πολύ διασκεδαστικό. Μου έβαλε πολλές προκλήσεις και είναι ένας από τους πιο γρήγορους παίκτες στo tour” είπε ο Κοκκινάκης αμέσως μετά, με τον 27χρονο να ταξιδεύει στην Ατλάντα μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Ελλάδα και τη Μύκονο.

Για τον αγώνα με τον υπερασπιστή του τίτλου και Νο2 του ταμπλό, Ντε Μινόρ, ο Κοκκινάκης είπε: “Ο δαίμονας κι εγώ είμαστε καλοί φίλοι. Είμαστε συμπαίκτες στο Davis Cup, προπονούμαστε λίγο μαζί. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης και οδηγεί το δρόμο για εμάς τους Αυστραλούς. Είναι ο υπερασπιστής του πρωταθλητή εδώ στην Ατλάντα, οπότε προφανώς του αρέσουν οι συνθήκες. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο. Έκανα προπόνηση μαζί του τις προάλλες και μου έδωσε ένα μάθημα. Θα έπρεπε να είναι ένας διασκεδαστικός αγώνας”

Το εισιτήριο για το 2ο γύρο της Ατλάντα, πήρε και ο Τζέι Τζέι Γουλφ με το Νο8 του ταμπλό να κερδίζει εύκολα 6-2, 6-1 τον qualifier από την Ταϊπέι, Τζέισον Τζανγκ περιμένοντας έναν συμπατριώτη του μεταξύ των Κρεσί-Μίκελσεν.

 

ATLANTA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)




tennis24.gr