Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (8/6), ήταν ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις – κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Επιπροσθέτως έχει κατασχεθεί πλήθος κλοπιμαίων-όπλων και οχημάτων.

Ο χάρτης της εγκληματικότητας της Αθήνας

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και τους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας παρέδωσε, όπως είχε δεσμευθεί δημοσίως, το «Μαύρο Χάρτη» της παραβατικότητας στην Αθήνα.

Σε αυτόν περιλαμβάνονται 11 συγκεκριμένες περιοχές (οριοθετημένες ανά δρόμο, πλατεία), όπου καταγράφεται ανησυχητική αύξηση της παραβατικότητας, της μικρο-εγκληματικότητας και της όχλησης στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Ο «Μαύρος Χάρτης» έχει συνταχθεί με βάση τα δεδομένα, που συλλέγουν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων καθώς και τις καταγγελίες, παράπονα, μηνυτήριες αναφορές πολιτών και φορέων της πόλης.

Η χαρτογράφηση δεν περιορίζεται μόνο στις περιοχές, αλλά και στο είδος της παραβατικότητας (π.χ. διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο, κλοπές, κλπ).

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία, συνοδευόμενα από φωτογραφίες που καταγράφουν εύγλωττα την εικόνα της πόλης, ζήτησε την αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων της Αστυνομίας που επιχειρούν καθημερινά στο κέντρο και στις γειτονιές και επανέλαβε την ανάγκη να αλλάξει η φιλοσοφία της αστυνόμευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Μαύρου Χάρτη» η εγκληματικότητα επεκτείνεται σε 4 μεγάλες γεωγραφικές ενότητες.

Ομόνοια – Μοναστηράκι – Κεραμεικός Μεταξουργείο:

Ληστρικές επιδρομές

Διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων

Παρεμπόριο

3ης Σεπτεμβρίου – Πατησίων (στο ύψος του Αγ. Παντελεήμονα)

Γκέτο πορνείας

Διακίνηση ναρκωτικών και πλαστών εγγράφων

Εξάρχεια

Διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων

Ληστείες στον δρόμο

Διαρρήξεις αυτοκινήτων

Περιοχή Ομόνοιας

Διακίνηση φθηνών ναρκωτικών

Κινητών & καρτών simmegatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER