Ένα περίεργο… συνήθειο έχουν αποκτήσει διαρρήκτες που έχουν βάλει στόχο την περιοχή των Μελισσίων, αυτό του να μπαίνουν στα σπίτια δύο και τρεις φορές.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν περιστατικά που έλαβαν χώρα στην εν λόγω περιοχή.

Το πρώτο περιστατικό έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε σπίτι επί της οδού Τερψιθέας, όταν τρία  άτομα πήδηξαν τα κάγκελα και κατάφεραν να μπουν στον περίβολο μίας μονοκατοικίας.

Βρήκαν σε μία πλαστική ντουλάπα ένα σκεπάρνι, με το οποίο έσπασαν την κλειδαριά της πόρτας και εισέβαλαν στο σπίτι, το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό».

Οι ληστές βρήκαν και έκλεψαν κοσμήματα αλλά και κάποια αντικείμενα αξίας, τα έβαλαν σε μία μαξιλαροθήκη και στη συνέχεια έγιναν «καπνός» μπαίνοντας σε ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, το περιστατικό είχε και… συνέχεια. Στη λεωφόρο Δημοκρατίας οι ληστές πέφτουν πάνω σε ένα περιπολικό το οποίο τους κάνει σήμα να σταματήσουν. Οι ίδιοι δεν σταματούν και ξεκίνησε η καταδίωξη. Οι τρεις ληστές εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο αφήνοντας μέσα την μαξιλαροθήκη με τα κλοπιμαία.

Λίγο πιο κάτω από το σημείο εγκατάλειψης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα τρία άτομα, ενώ σημειώνεται πως στο εν λόγω σπίτι είναι η δεύτερη φορά που γίνεται διάρρηξη.

Στην ίδια περιοχή σημειώθηκε και το δεύτερο περιστατικό κλοπής. Για δεύτερη φορά μπήκαν διαρρήκτες σε σπίτι, δεν άφησαν τίποτα όρθιο ενώ στο συγκεκριμένο σπίτι έψαξαν ακόμα και τον… καταψύκτη και τα κλιματιστικά στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Η λεία της σπείρας στο τελευταίο περιστατικό ήταν 60.000 ευρώ σε χρυσαφικά, καθώς και 500 ευρώ σε μετρητά. Η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τους συγκεκριμένους ληστές.

Οι κάτοικοι των Μελισσίων έχουν πάρει δραστικά μέτρα, προκειμένου να αποσοβήσουν τους επίδοξους ληστές και την εγκληματική δράση τους.megatv.com