Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο φετινό Rome Masters, μετά από την επικράτησή του στον τελικό της Κυριακής απέναντι στον Χόλγκερ Ρούνε με 7-5, 7-5. Για τον Ρώσο αναμφίβολα αυτός είναι ένας ιδιαίτερος τίτλος καθώς είναι ο 1ος χωμάτινος στην καριέρα του, αλλά και ο 20ος συνολικά στο Tour. 

“Πάντα θέλω να πιστεύω στον εαυτό μου και πάντα θέλω να κερδίζω τα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου.”, είπε ο Μεντβέντεφ ο οποίος έχασε μόλις ένα set στην πορεία του προς τον τίτλο. 

“Παράλληλα όμως δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κερδίσω ένα Masters 1000 σε χωμάτινη επιφάνεια γιατί συνήθως μισώ το χώμα. Μισούσα να παίζω σε χώμα. Δεν ένιωθα καλά με αυτό και τίποτα δεν λειτουργούσε.”

“Πριν από το Μόντε Κάρλο και τη Μαδρίτη δεν ένιωθα τόσο άσχημα και είπα: “οκ ας συνεχίσουμε”. Στη συνέχεια όταν ήρθα εδώ ένιωσα τόσο καλά στην προπόνηση που είπα στον προπονητή μου “δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά νιώθω καταπληκτικά οπότε ας δούμε πως θα πάει”. Ωστόσο, για να κερδίσεις ένα τουρνουά πρέπει να παίξεις με τους πιο δυνατούς αντίπαλους του κόσμου. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα και απέδειξα στον εαυτό μου και στους άλλους τι είμαι σε θέση να κάνω.”

Όσο για τον τελικό απέναντι στον Ρούνε ο Μεντβέντεφ τόνισε: “Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Πιστεύω ότι στην αρχή ήμασταν και οι δύο νευρικοί και χάσαμε μερικά εύκολα χτυπήματα. Οπότε είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ανεβάσω την απόδοσή μου στο τέλος του 1ου set. Στο 2ο set ανέβασε το επίπεδό του και είπα: “Ok αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να αρχίζω να παίζω καλύτερα και να φτάσω στο επίπεδό του” και τα κατάφερα και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος.”




tennis24.gr