Για 2η φορά στην καριέρα του βρίσκεται στα ημιτελικά του Rome Masters ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που επικράτησε άνετα του Γιανίκ Χάνφμαν με 6-2, 6-2, και οριστικοποίησε το “ραντεβού” με τον Στέφανο Τσιτσιπά, κατά το οποίο θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Αιώνιας Πόλης.

Ο 27χρονος Ρώσος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στα κορτ της Ρώμης, νιώθει εξ’ αρχής καλά με το παιχνίδι του, και στις on court δηλώσεις του ήταν φανερά ευχαριστημένος με τον τρόπο που περιόρισε το επιθετικό στυλ του χθεσινού του αντιπάλου.

“Είχα πει πριν την έναρξη του τουρνουά ότι ένιωθα πολύ καλά στις προπονήσεις. Είναι πάντα ένας κίνδυνος να το πεις αυτό και τελικά χάσεις στον 1ο γύρο και μετά σκέφτεσαι “Γιατί το είπα αυτό”. Αλλά αισθάνομαι υπέροχα.

Η μετάβαση από το Grand Stand στο κεντρικό κορτ δεν ήταν εύκολη. O Χάνφμαν δυσκολευόταν περισσότερο από ότι εγώ όμως, και είμαι χαρούμενος με τη νίκη και τη συμμετοχή στα ημιτελικά”.

“Ήξερα ότι έπρεπε να βάλω όσο το δυνατόν περισσότερες μπάλες στο κορτ, γιατί παίζει πολύ  επιθετικά ο Χάνφμαν. Δεν θα υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία ελέγχεις τον ρυθμό, είναι αυτός που τον ελέγχει.

Αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παίξεις βαθιά και να προσπαθήσεις να τον κάνεις να αστοχήσει. Ίσως δεν έπαιξε τον καλύτερό του αγώνα, αλλά δεν μπορείς να παίζεις τέλεια κάθε μέρα, οπότε είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να εξουδετερώσω το επιθετικό του στυλ”.


tennis24.gr