Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ μίλησε για την επιστροφή του Ράφα Ναδάλ στην ενεργό δράση (στο Μπρίσμπεϊν της επόμενης εβδομάδας), για το πόσο δύσκολο είναι να νικηθεί, αλλά και για το γεγονός ότι οι μεταξύ τους αναμετρήσεις ήταν λίγο πιο δύσκολες από αυτές κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

“Είναι πάντα πρόκληση να παίζεις με τον Ράφα, είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις.”, είπε ο Μεντβέντεφ που αυτό το διάστημα βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το τουρνουά επίδειξης World Tennis League. “Στην πραγματικότητα ίσως απέναντι στον Ράφα να είχε λιγότερες επιτυχίες απ’ ό,τι με τον Νόβακ.”

“Με τον Ράφα είχαμε αρκετά “κλειστά” παιχνίδια όπου ένιωθα ότι μπορώ να τον κερδίσω, αλλά αυτός έπαιρνε το προβάδισμα στο τέλος. Οπότε για μένα θα είναι μεγάλη πρόκληση σε περίπτωση που τον αντιμετωπίσω.”

“Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση βρίσκεται και κανείς δεν ξέρει το πως θα διαχειριστεί την επιστροφή του. Αλλά απ’ ό,τι είδα δείχνει να τα πηγαίνει καλά στις προπονήσεις κι αυτό είναι υπέροχο για το τένις.”

Οσο για τον ίδιο και τη χρονιά που έρχεται ο Νο3 του κόσμου δήλωσε: “Σίγουρα κάθε σεζόν είναι διαφορετική. Ο Τσιτσιπάς έφτασε στον τελικό του Australian Open και για διάφορους λόγους είχε ένα δύσκολο τέλος στη σεζόν, αλλά μπορεί να επιστρέψει και να ξεπεράσει έμεναν, τον Σίνερ, τον Κάρλος ή τον Νόβακ. Θυμηθείτε ότι εγώ στην αρχή της περσινής σεζόν ήμουν εκτός 10άδας.”

“Σε αυτό το στάδιο της ζωής μου συνεχίζω να βρίσκω τα όριά μου για να καταφέρνω ακόμα περισσότερα πράγματα. Προσπαθώ να γίνω περισσότερο επαγγελματίας, να δουλεύω πιο σκληρά και να είμαι καλύτερος μέσα στο court.”



tennis24.gr