Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ διανύει τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του στο χώμα και η κατάκτηση του τελευταίου μεγάλου τουρνουά προετοιμασίας πριν το Γαλλικό Όπεν στη Ρώμη, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, εκεί που δεν ήθελε να ακούσει για χωμάτινη επιφάνεια και σε κάθε ευκαιρία δήλωνε μισητής του κόκκινου χώματος, πλέον πηγαίνει στο Παρίσι με τον τίτλο εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Εκεί, όμως, κρύβεται και ο κίνδυνος για τον 27χρονο Ρώσο που εμφανίστηκε να κρατάει μικρό καλάθι ενόψει της έναρξης του δεύτερου Grand slam της σεζόν.

“Δεν θέλω να ασκήσω μεγάλη πίεση στον εαυτό μου. Αυτό, όμως, που συνέβη στη Ρώμη ήταν απίστευτο και ειδικά κερδίζοντας πολύ καλούς παίκτες όπως Ζβέρεφ, Τσιτσιπάς, Ρούνε. Το συναίσθημα ήταν φανταστικό και σίγουρα αυτό δημιουργεί περισσότερες προσδοκίες απ’ότι είχα συνήθως στο Roland Garros. Ξέρω, όμως, ότι αυτό είναι επικίνδυνο. Είναι καλό να έχεις αυτοπεποίθηση αλλά δεν πρέπει να είναι υπερβολική γιατί εκεί είναι ο κίνδυνος. Κάποιες φορές λες πως ‘Παίζω πολύ καλά, τώρα θα είναι εύκολα τα πράγματα’. Μετά στον πρώτο γύρο έχεις προβλήματα και ίσως χάσεις το ματς.

“Έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση πολλές φορές και αυτό που απλά θέλω να κάνω εδώ είναι να παίξω καλό τένις” είπε ο Μεντβέντεφ την Παρασκευή, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Roland Garros.

Μετά το όχι και τόσο καλό ξεκίνημα στην Αυστραλία όπου ηττήθηκε από τον Σεμπάστιαν Κόρντα στον 3ο γύρο του Australian Open, ο Μεντβέντεφ παίζει εξαιρετικά και έχει κατακτήσει πέντε τίτλους, δύο εκ των οποίων σε Masters τουρνουά (Μαϊάμι, Ρώμη).

“Έχω κάνει μόνο δύο προπονήσεις εδώ και έχω αισθανθεί πολύ καλά. Και οι δύο στο Philippe Chatrier. Είναι λίγο διαφορετικές οι συνθήκες εδώ. Οι μπάλες είναι πολύ πιο βαριές οπότε σίγουρα θα γίνονται μεγαλύτερα ράλι από τις προηγούμενες χρονιές. Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο βαριές. Αλλά νιώθω καλά, ίσως όχι τόσο καλά όσο στη Ρώμη αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα είμαι όταν ξεκινήσει το τουρνουά” πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεφ βρίσκεται στο κάτω μέρος του ταμπλό και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με τον qualifier Βραζιλιάνο, Τιάγκο Σέιμποθ Γουάιλντ, Νο172 στον κόσμο.

Στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον 27-Γιοσιχίτο Νισιόκα και στον 4ο με τον Μπόρνα Τσόριτς (ή τον Ντε Μινόρ). Στα προημιτελικά συναντάει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)




tennis24.gr