Ότι συμβαίνει με το πάντελ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμβαίνει με το pickleball στις ΗΠΑ καθώς το νεόφερτο άθλημα ρακέτας είναι το πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα στην Αμερική.

Έτσι, οι διοργανωτές του Miami Open (17-31 Μαρτίου), αποφάσισαν να τρέξουν παράλληλα κι ένα Major League Pickleball τουρνουά στο Hard Rock Stadium καθώς και event με αναπηρικό αμαξίδιο.

Το τένις με αμαξίδιο παίζεται και στα τέσσερα Grand Slam από το 2007, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που συμπεριλαμβάνεται σε τουρνουά της σειράς ATP Masters 1000. Το Pickleball προστέθηκε στη λίστα των διοργανώσεων λόγω της δημοτικότητάς του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Θέλουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω στην ατμόσφαιρα του φεστιβάλ που είναι πλέον τόσο συνώνυμη με το Open και είμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη διοργάνωση της σειράς 1000 που θα παρουσιάσει στους θαυμαστές μας κορυφαίους αθλητές του τένις με αναπηρικό αμαξίδιο και του pickleball”, δήλωσε ο Διευθυντής του τουρνουά Τζέιμς Μπλέικ.

 

Το Pickleball, ένα γρήγορο άθλημα ρακέτας με διάτρητη πλαστική μπάλα, έχει το δικό του πρωτάθλημα στην περιοχή και είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συμπερίληψή του μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τη δημοτικότητά του και να διευρύνει επίσης τη βάση των θαυμαστών του τένις, συγκεντρώνοντας περισσότερους φιλάθλους σε ένα τουρνουά.

Το Miami Open θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 31 Μαρτίου. Οι αγώνες τένις με αναπηρικό αμαξίδιο θα διεξαχθούν 26-28 Μαρτίου και η Major League Pickleball θα διεξαχθεί στις 27-29 Μαρτίου.





tennis24.gr