Μία διαφορετική εκδοχή παρουσίασε Μέσο της Σερβίας αναφορικά με την άρνηση του Νίκολα Μίροτιτς να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της χώρας.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου (22/7) το ευρωπαϊκό μπάσκετ κινείται σε ρυθμούς… Νίκολα Μίροτιτς καθώς από τη στιγμή που αρνήθηκε να πάει στην Παρτίζαν και κατ’ επέκταση να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ομάδα της Σερβίας, σήμανε πραγματικός συναγερμός στις ομάδες της Euroleague.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος εξήγησε ότι δέχθηκε απειλές με αποτέλεσμα να πει «όχι» στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την οποία είχε συμφωνήσει προφορικά, ενώ στη συνέχεια η Παρτίζαν με επίσημη ανακοίνωση εξηγούσε εμμέσως πλην σαφώς ότι ήταν άλλοι οι λόγοι που ο Μίροτιτς άλλαξε γνώμη.

Δημοσίευμα της «Republika» έφερε στο φως μια διαφορετική παράμετρο για την απόφαση του Μαυροβούνιου φόργουορντ να μην συνεχίσει την καριέρα του στην Σερβία. Και αφορούσε… εκκλησιαστικούς λόγους.

Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω δημοσίευμα «βάσει των πληροφοριών μας, βασικός παράγοντας στην απόφαση του Μίροτιτς φέρεται να ήταν μια συνομιλία με υψηλόβαθμους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους που του ζήτησαν μόνο ένα πράγμα. Να μην διχάσει τον σερβικό λαό.

Είναι γνωστό ότι ο Νίκολα Μίροτιτς είναι πολύ πιστός και ότι έχει κάνει πολλά για τη Σερβία. Βρέθηκε τώρα σε μια κατάσταση όπου έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στους δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους μας. Κάτι που οδήγησε σε τεράστιες εντάσεις που λίγο έλειψε να γίνουν πολύ χειρότερες.

Εξαιτίας όλων αυτών, ο Νίκολα φέρεται να δέχθηκε απειλές και παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς εγγυήθηκε την ασφάλειά του, η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο. Οπότε ο Μίροτιτς προχώρησε στην πιο ανώδυνη απόφαση.

Η εκκλησία, μαζί με την οικογένεια, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στη ζωή του διάσημου μπασκετμπολίστα, γι’ αυτό αποφάσισε να ακούσει τις συμβουλές των ανθρώπων που εμπιστεύεται και να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα άλλο περιβάλλον που δεν θα διχάσει τον σερβικό λαό.»gazzeta.gr