Το οπτικό υλικό θα αποστέλλεται από τον ΟΑΣΑ στην Τροχαία, η οποία θα ελέγχει την παράβαση και θα στέλνει στο σπίτι του παραβάτη τη φωτογραφία, το ύψος της ταχύτητας, τη λωρίδα της παράβασης και την ώρα.

Νέες κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας

Ώρα 12.00 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Στις λωρίδες στο δεξιό τμήμα του δρόμου δεν κινούνται μόνο λεωφορεία όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και δεκάδες ΙΧ οχήματα.

Ίδια εικόνα στους περισσότερους δρόμους, με αμέτρητους παραβάτες οδηγούς ΙΧ, όπως φαίνεται και στις οθόνες του κέντρου διαχείρισης της κυκλοφορίας στην περιφέρεια Αττικής.

Τέλος σε αυτήν την κατάσταση αναμένεται να δοθεί αρχικά με την τοποθέτηση 12  ψηφιακών καμερών σε 4 λεωφόρους της Αθήνας:

– Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες,

– Λεωφόρος Κηφισίας: 1 κάμερα,

– Λεωφόρος Μεσογείων: 3 κάμερες,

– Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 3 κάμερες.

Η βεβαίωση και καταγραφή των παραβάσεων θα γίνεται από ειδικό σύστημα ελέγχου το οποίο διαθέτει ραντάρ και φωτογραφική κάμερα.

Πώς θα λειτουργούν

Το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο θα είναι σε θαλάμους τοποθετημένο σε στύλους, θα λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Το όχημα που παραβιάζει τη λεωφορειολωρίδα θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται σε φωτογραφία, στην οποία θα εμφανίζεται:

– Η ταχύτητα κίνησης,

– Το σημείο της παράβασης,

– Η κατεύθυνση,

– Η ημερομηνία,

– Η ώρα, αλλά και κάθε στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση του συμβάντος.

Η επεξεργασία, η έκδοση και η αποστολή των βεβαιώσεων παραβάσεων θα γίνεται σε δύο σταθμούς εργασίας σε διευθύνσεις της Τροχαίας και η κλήση θα αποστέλλεται στα σπίτια των παραβατών.

Ανάλογα συστήματα ελέγχου παραβάσεων αναμένεται να τοποθετηθούν σε λωρίδες έκτακτης ανάγκης αλλά και σε σηματοδότες.

Αλλαγές στα εισιτήρια των ΜΜΜ

Οι αλλαγές στα ΜΜΜ επεκτείνονται και στα εισιτήρια.

Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια και ο νέος τρόπος πληρωμής που επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών, θα είναι ψηφιακός, είτε με κάρτες ή μέσω κινητού τηλεφώνου.



megatv.com