Ο Αλεξάντερ Μπούμπλικ χρειάστηκε να κάνει μία ακόμη ανατροπή στο Μονπελιέ, αυτή τη φορά απέναντι στον Μπόρνα Τσόριτς για να φτάσει στη νίκη με 5-7, 6-2, 6-3 μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά και στον τίτλο του Open Sud de France γράφοντας τη δική του ιστορία. 

Ο Καζάκος κατέκτησε τον 2ο τίτλο του στη διοργάνωση, μετά το 2022, αλλά και τον 4ο στην καριέρα του. Ωστόσο ο Μπούμπλικ έγινε ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να κατακτήσει τίτλο στο Tour έχοντας χάσει το 1ο set σε όλες τις αναμετρήσεις! Ο Νο27 του κόσμου σημείωσε συνολικά τέσσερις νίκες χάνοντας το 1ο set και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε με Σαποβάλοφ, Σεφτσένκο, Αλιασίμ και Τσόριτς! 

Στον τελικό ο Νο2 του ταμπλό σημείωσε 19 άσους (6 διπλά λάθη), κέρδισε το 80% των πόντων πίσω από το πρώτο service (44/55) έσβησε τα 5/7 break-points του Τσόριτς, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύητκε τις 4 από τις 9 ευκαιρίες για break. 

Το πρώτο από αυτά ήρθε νωρίς στον τελικό (2-0) με τον Μπούμπλικ να παίρνει προβάδισμα με 4-1. Από εκεί και πέρα όμως ο Τσόριτς κατέκτησε τα 6 από τα 7 games και με 7-5 πήρε το 1ο set απέχοντας ένα ακόμη απο τον τίτλο. 

Στο 2ο set ο Μπούμπλικ βρήκε και πάλι πρώτος break (3-1) το οποίο εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 4-1. Αυτή τη φορά όμως το μόνο που κατάφερε ο Τσόριτς ήταν να μειώσει απλά σε 4-2 και στη συνέχεια να δεχθεί ένα ακόμη break (6-2) με τον Μπούμπλικ να ισοφαρίζει σε 1-1. 

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο decider set με τον Μπούμπλικ να βρίσκει ξανά πρώτος break (2-0) και να παίρνει προβάδισμα με 4-1 λίγο αργότερα, το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος φτάνοντας στο 6-3 και στον πρώτο του τίτλο μέσα στη χρονιά. 

OPEN SUD DE FRANCE SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)





tennis24.gr