Ντόμινικ Τιμ και Ντιέγκο Σβάρτσμαν ηττήθηκαν στον 1ο γύρο της προκριματικής φάσης του πρώτου χωμάτινου ATP Masters 1000 της σεζόν στο Μόντε Κάρλο, με τους δύο παίκτες να συνεχίζουν να μην μπορούν να βρουν ρυθμό στο Tour. 

Ο Τιμ, αν και αρχικά ήταν να αγωνιστεί κόντρα στον Γάλλο Άρθουρ Καζό, ο οποίος αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από το τουρνουά, έπαιξε κόντρα στον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ απέναντι στον οποίον κατάφερε να κερδίσει μόλις 3 games στην ήττα με 6-1, 6-2 που τον άφησε εκτός συνέχειας για ένα ακόμα τουρνουά. 

Ο Αυστριακός και πρώην Νο3 του κόσμου, μετράει μόλις μια νίκη σε κυρίως ταμπλό στο Tour, αυτή που έκανε την νωρίτερα μέσα στη εβδομάδα στο Εστορίλ, κόντρα στον Γερμανό Μαξιμίλιαν Μάρτερερ, ενώ από εκεί και πέρα μετράει ακόμα μία στο τουρνουά Challenger του Ζαντάρ (Κροατία) πριν από περίπου ένα μήνα. 

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τον Σβάρτσμαν, ο οποίος ηττήθηκε από τον συμπατριώτη του, Φακούντο Ντίαθ Ακόστα με 6-3, 6-4 με τον 32χρονο Αργεντινό να παραμένει χωρίς νίκη σε κυρίως ταμπλό στο Tour και με συνολικό ρεκόρ από την αρχή της χρονιάς 3-9 με τις μοναδικές νίκες να είναι στα προκριματικά των τουρνουά σε Μπρίσμπεϊν και Μαϊάμι. 

Σε άλλα αποτελέσματα της πρεμιέρα του Rolex Monte-Carlo Masters, ο Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ αποσύρθηκε στα μισά του 1ου set με την πρόκριση να πηγαίνει στον Χάουμε Μουνάρ, ο Νο4 του προκριματικού ταμπλό, Αλεξάντερ Σεφτσένκο ηττήθηκε από τον Φεντερίκο Κόρια με 6-2, 6-4, ενώ και ο Ιταλός Λούκα Νάρντι απέκλεισε τον Λούκας Πούιγ με 6-4, 6-3. 



tennis24.gr