Ο Λορέντζο Μουζέτι χρειάστηκε μία ώρα και 42 λεπτά, αλλά και 3 service-games για να πάρει τη νίκη κόντρα στον Γάλλο και Νο36 στον κόσμο, Άρθουρ Φις με 6-3, 7-5 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον 3ο γύρο του Rolex Monte-Carlo Masters, εκεί όπου θα βρεί, όπως και πέρσι, τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Ο Ν23 στον κόσμο, γλύτωσε την…αυτοκτονία στο 2ο set, όπου προηγήθηκε με 5-2, έχοντας μάλιστα τις μπάλες στα χέρια του, όμως χρειάστηκε ένα break στο 11ο game κι ένα δύσκολο hold αμέσως μετά για να φτάσει στη νίκη. 

Ο Ιταλός τελείωσε το ματς με 68% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (21/31) και 58% στο δεύτερο (18/31), ενώ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις 4 από τις 8 ευκαιρίες που είχε για break. 

Παραχωρώντας μόλις 3 πόντους πίσω από το πρώτο service, o Μουζέτι έφτανε σε εύκολους πόντους στο service του και σε συνδυασμό με το γρήγορο break (2-0) προηγήθηκε με 4-1 και 5-2 για να κλείσει το set με 6-3 κάνοντας το 1-0. 

Περίπου ίδια εικόνα είχαμε και στο 2ο set με το Μουζέτι μάλιστα να “σπάει” δύο φορές το service του Γάλλου (2-1, 5-2) και με τις μπάλες στα χέρια ήταν έτοιμος να σφραγίσει μια άνετη νίκη. Ωστόσο από εκεί και πέρα ο Φις πήρε πίσω και τα δύο χαμένα service ισοφαρίζοντας σε 5-5 μέσα σε αποθέωση από το γαλλικό κοινό. 

Ο Μουζέτι όμως βρήκε και πάλι τη συγκέντρωσή του και με νέο break πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 6-5 για να κλείσει το ματς στην 3η του απόπειρα με 7-5 φτάνοντας στην πρόκριση. 

Ο Ιταλός θα συναντήσει ξανά τον Νο1 του κόσμου, τον οποίον πέρσι είχε κερδίσει μετά από έναν δραματικό αγώνα. Σε αντίθεση με τον Μουζέτι, ο Τζόκοβιτς έκανε ιδανική πρεμιέρα κερδίζοντας νωρίτερα μέσα στην ημέρα τον Ρομάν Σαφιούλιν με 6-1, 6-2. 

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr