Ιδανικά ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Μόντε Κάρλο ο Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, που επικράτησε στην πρεμιέρα του στον 1ο γύρο του προερχόμενου από τα προκριματικά, Λούκα Νάρντι, με 6-2, 6-3, μετά από μία ώρα και 22 λεπτά αγώνα στο Court Rainier.

Ο 23χρονος Καναδός έχασε μόλις 5 games στο πρώτο παιχνίδι στο Μονακό, μετρώντας 21 winners και 6 άσους. Υπέπεσε σε 9 αβίαστα και μόλις 2 διπλά λάθη, εκμεταλλεύτηκε 3/7 BP του, ενώ την ίδια ώρα δεν απειλήθηκε καθόλου για break από τον αντίπαλό του.

Αντίθετα ο Ιταλός είχε μόλις 5 winners και έναν άσο, μέτρησε 12 αβίαστα και 4 διπλά λάθη, και δε βρήκε λύσεις απέναντι στο επιθετικό παιχνίδι του Νο35 του κόσμου, που είχε 88% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, και 62% από το δεύτερο.

Αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα, που ήταν ισορροπημένο ως το 5ο game καθώς και οι δύο δεν έχαναν την ακεραιότητα των service τους (3-2), ο Καναδός βρήκε αμέσως μετά το πρώτο break, και έκλεισε το set στο 8ο game μετά από τριπλό break/set point (6-2).

Στο δεύτερο μέρος, ο Αλιασίμ ξεκίνησε εκ νέου να σερβίρει πρώτος, και μόλις στο 4ο game πήρε και πάλι τα ηνία με το 3ο και τελευταίο break του (3-1). Διαχειρίστηκε το ρυθμό στο υπόλοιπο του ματς, και έφτασε στην straight sets νίκη και την πρόκριση στο 2ο γύρο (6-3).

Επόμενο εμπόδιό του είναι ο Κάρλος Αλκαράθ, και σίγουρα θα χρειαστεί ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στο No3 του κόσμου για να μπορέσει να κάνει την έκπληξη. Παράλληλα, και ο Σεμπάστιαν Όφνερ ξεκίνησε με νίκη στο Μόντε Κάρλο, αφού επιβλήθηκε του Ντάνιελ Έβανς με 6-1, 6-4.

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr