Στο πρόσφατο επεισόδιο του “Eye of the Coach” του Tennis Majors μίλησε ο Πάτρικ Μουράτογλου, κάνοντας αναφορά τόσο για τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, όσο και για τον Στέφανο Τσιτσιπα, θεωρώντας πως αμφότεροι θα επιστρέψουν σύντομα στο Top-10.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά και στο one-handed backhand, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δε θα εξαλειφθεί η χρήση του από παίκτες του κορυφαίου επιπέδου, παρότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παίκτες του Top-10 που να το χρησιμοποιεί στο παιχνίδι του.

“Πιστεύω πως ο Ντιμιτρόφ θα επιστρέψει στο Top-10, είναι πολύ κοντά. Και ο Στέφανος επίσης, που είναι εκτός Top-10 για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια, θα επιστρέψει, είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

Είναι όμως ένα μήνυμα που πρέπει να ακουστεί, πως στο τένις πλέον το να κάνεις backhand με το ένα χέρι κάνει το παιχνίδι σου πιο δύσκολο. Ήδη είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, και για κάποιον που κάνει backhand με το ένα χέρι γίνεται ακόμα δυσκολότερο.

Στο τένις σήμερα, τα service είναι πολύ δυνατά και όλοι παίζουν πολύ γρήγορα και με βαθιά χτυπήματα από την baseline. Οπότε, όταν δίνεις βάρος στο πίσω πόδι, δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσεις τον βηματισμό κάνοντας backhand με το ένα χέρι.

Είναι πολύ ευκολότερο με τα δυο χέρια. Πιστεύω ότι θα βλέπουμε λιγότερους παίκτες με one-handed backhand στο μέλλον, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και σπουδαίοι πρωταθλητές με one-handed backhand.”

 

tennis24.gr