Το γεγονός ότι πίστευε στην επιτυχία του Τζόκοβιτς αποκάλυψε ο Πάρτικ Μουράτογλου. Ο έμπειρος προπονητής τόνισε πως το παιχνίδι του Σέρβου δεν είναι τόσο επώδυνο για το σώμα του σε σχέση με αυτό του Ναδάλ.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος προπονητής:

«Νομίζω ότι είπα ότι πιθανότατα θα είναι ο κάτοχος του ρεκόρ σε αριθμό Grand Slam όταν είχε 12 ή 13. Ήταν ήδη κυρίαρχος. Ένιωσα ότι εκείνη την εποχή ήταν καλύτερος από τον Ρότζερ ή τον Ράφα.

Φυσικά ο Ράφα ήταν πάντα καλύτερος στο χώμα, αλλά σε όλες τις άλλες επιφάνειες ήταν ανώτερος. Φυσικά έχασε πολλά ματς απέναντί ​​τους. Αλλά γενικά μιλώντας, ένιωθα ότι κέρδιζε περισσότερα και μπορούσε να κερδίζει περισσότερα και συνεχώς. Ήταν ακόμα μικρός και ήξερα ότι το σώμα του ήταν σε τέλεια φόρμα και έτοιμο να αντέξει πολύ περισσότερο από τον Ράφα, για παράδειγμα, που είχε τόσους πολλούς τραυματισμούς και έχει ένα παιχνίδι που είναι επώδυνο για το σώμα.

Το παιχνίδι του Νόβακ δεν είναι επώδυνο για το σώμα. Έχει απίστευτη δίαιτα, προπόνηση. Είναι απλά, για μένα, ο τέλειος αθλητής για τένις. Αυτός ήταν λοιπόν ο λόγος».




tennis24.gr