Ο Πατρίκ Μουράτογλου ανέλυσε την απόδοση του Ράφα Ναδάλ στο Roland Garros καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο 38χρονος Ισπανός “μπορεί ακόμα να ανταγωνιστεί τους καλύτερους.”

“Όλοι πίστευαν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το τελευταίο παιχνίδι του Ράφα. Ότι δεν ήταν πλέον να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο, αλλά όλες αυτές οι απόψεις ήταν εντελώς λανθασμένες”, είπε ο Μουράτογλου. 

“Αυτό που είδα ήταν το αντίθετο. Είδα έναν παίκτη που αυτή τη στιγμή νιώθει καλά και που μπορεί ακόμα να αγωνιστεί. Νομίζω ότι το ματς με τον Ζβέρεφ τον έκανε να νιώσει ότι μπορεί να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο, παρά την ήττα του στα 3 sets.”

“Λαμβάνοντας υπόψη τον λίγο χρόνο που είχε για προπόνηση και προετοιμασία, η ποιότητα του τένις που παρουσίασε και μπόρεσε να παράξει ήταν πολύ υψηλή, αλλά ηττήθηκε λόγω ασυνέπειας, κάτι φυσιολογικό όταν προέρχεσαι από μια τόσο δύσκολη περιόδο με σκαμπανεβάσματα.”

“Το 95% των παικτών θα έχανε σε εκείνον τον αγώνα κόντρα σε αυτόν τον Ράφα. Φυσικά, στάθηκε άτυχος με την κλήρωση, παίζοντας στον 1ο γύρο με τον Ζβέρεφ, αλλά αν έπαιζε με κάποιον άλλον εκτός του Ζβέρεφ, πιθανότατα θα κέρδιζε. Τότε θα συναντούσε τον Ζβέρεφ στα προημιτελικά ή στα ημιτελικά και τότε θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι.”

“Για μένα έδειξε ότι μπορεί ακόμα να ανταγωνιστεί τους καλύτερους. Απλά χρειάζεται χρόνο και προπόνηση, που δεν είχε πριν το Roland Garros.”

“Το γεγονός ότι αποφάσισε να μην πάει στο Wimbledon, είναι ένα σημάδι ότι θέλει να κερδίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει και ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία του χρονιά. Δεν είναι διατεθημένος να πάει στα τουρνουά για να πει αντίο. Αλλιώς θα πήγαινε και στο Wimbledon. Θέλει να κερδίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και γι’ αυτό προετοιμάζεται στο χώμα και είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει καλά.”

 



tennis24.gr