Ξενοδόχοι, πρώην αντιδήμαρχοι και μεσίτες που παρ’ ολίγον να βρεθούν νεκροί από τη μία στιγμή στην άλλη. Κοινό χαρακτηριστικό τους, ότι είναι κάτοικοι Μυκόνου.

Το βίντεο που είχε φέρει στη δημοσιότητα το MEGA δείχνει την επίθεση που δέχτηκε ξενοδόχος της Μυκόνου μέρα μεσημέρι. Στις 10 Ιουνίου του 2022 ο Θοδωρής Κουσαθανάς ξυλοκοπείται από μαυροφορεμένο άνδρα.

«Βγαίνει έξω με γάντια και με έναν λοστό, τον ανοίγει τον λοστό μπροστά μου, με απείλησε για τη ζωή μου: «Θα σε σκοτώσω, τι έκανες» και όλα αυτά και άρχισε και με βάραγε στο κεφάλι μου. Εκείνη τη στιγμή είδα τον θάνατο μπροστά μου. Ήρθε κάποιος να με σκοτώσει. Καταλάβατε; Δηλαδή με χτυπούσε μα μανία, ήθελε να με σκοτώσει αυτός ο άνθρωπος», δήλωσε ο ξενοδόχος Θοδωρής Κουσαθάνας.

Ο δράστης προσπάθησε να συγκρουστεί με το αυτοκίνητο του ξενοδόχου για να τον προκαλέσει να βγει από το όχημα. Όταν εκείνος τελικά βγήκε, ο μαυροφορεμένος άνδρας άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο και έπειτα να τον χτυπάει με λοστό μέχρι να πέσει κάτω αιμόφυρτος και να χάσει τις αισθήσεις του.

«Σαφώς ήταν κάποιος που ερχόταν να με χτυπήσει, δεν ήταν κάτι το οποίο ήταν τυχαίο γεγονός. Δηλαδή ο άνθρωπος βγήκε για να με σκοτώσει, ήταν εκτελεστής. Ο τρόπος που με προσέγγισε και ο τρόπος που μου μίλησε… εγώ εκείνη τη στιγμή είδα τον θάνατο μπροστά μου, οπότε λέω: “Θοδωρή τώρα εδώ θα πεθάνεις”», συμπλήρωσε ο κος Κουσαθάνας.

Τον χτύπησαν πισώπλατα

Ο γνωστός μεσίτης του νησιού, Φλώριος Ασημομύτης, στις 21 Σεπτεμβρίου του 2020 έβγαινε αμέριμνος από το σπίτι του. Όταν πήγε να μπει στο αυτοκίνητό του, ένας άνδρας του επιτέθηκε με μανία. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο δράστης κρατώντας λοστό, χτύπησε βάναυσα το θύμα προκαλώντας του κατάγματα σε όλο το σώμα και εξαφανίστηκε.

Ξημερώματα 21ης Αυγούστου του 2018. Ο Μιλτιάδης Ατζαμόγλου γίνεται στόχος μαφιόζικης επίθεσης. Ο πρώην αντιδήμαρχος Μυκόνου εκείνο το βράδυ βρισκόταν με παρέα σε πασίγνωστο κλαμπ του νησιού, όταν 2 άγνωστοι άντρες του επιτέθηκαν πισώπλατα.

Τον γρονθοκόπησαν άγρια στο πρόσωπο και τον άφησαν σχεδόν ημιλιπόθυμο. Άρπαξαν το κινητό και το πορτοφόλι του και εξαφανίστηκαν. Ο ένας εκ των δύο πέρασε αυτόφωρο, προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Ο δεύτερος ταυτοποιήθηκε μήνες αργότερα και πέντε χρόνια μετά εκκρεμεί ακόμα το δικαστήριο.megatv.com