Παρέμβαση Μητσοτάκη

Μετά τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου αλλά και τις καταγγελίες για απειλητικά μηνύματα και σε άλλους αρχαιολόγους, η κυβέρνηση αποφάσισε ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο  Μαξίμου να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους περιστατικά.

«Δε νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε την ερχόμενη εβδομάδα να μεταβεί στο νησί μεικτό κλιμάκιο από επιθεωρητή δόμησης, περιβάλλοντος και την οικονομική αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν περισσότερες από 200 καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ θα ενισχυθεί και το αστυνομικό τμήμα του νησιού

Άγριος ξυλοδαρμός

Ο αρχαιολόγος δέχθηκε επίθεση από αγνώστους που τον ξυλοκοπήσαν άγρια. Ο ίδιος εκτιμά ότι η επίθεση εναντίον του σχετίζεται άμεσα με τις υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του, «κόβοντας» δεκάδες πολεοδομικές άδειες στη Μύκονο.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αναστολή όλων των οικοδομικών αδειών στη Μύκονο για τις περιοχές εκτός σχεδίου.megatv.com