Ο Ράφα Ναδάλ επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στο Barcelona Open, αυτής της εβδομάδας βάζοντας τέλος στο σερί των αποσύρσεων και δείχνοντας ότι το σώμα του είναι σε καλή κατάσταση έτσι ώστε να μπορέσει να βρεθεί στο court για πρώτη φορά μετά από τον περασμένο Ιανουάριο και το τουρνουά στο Μπρίσμπεϊν. 

“Ήρθα εδώ χωρίς να ξέρω αν θα μπορούσα να παίξω. Αλλά αύριο (σ.σ Τρίτη) θα είμαι στο γήπεδο.”, είπε ο Ναδάλ στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη. “Σκέφτηκα αν μπορώ ή όχι. Ήταν δύο δύσκολα χρόνια. Προέρχομαι από δύσκολη επέμβαση στο ισχίο η οποία απαιτεί χρόνο για να αναρρώσει. Συμβαίνουν πράγματα στο σώμα μου και δεν μπορούσα να ακολουθήσω το πρόγραμμα που ήθελα.”

“Είναι η τελευταία μου χρονιά και θέλω να απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Νιώθω έτοιμος για να παίξω αύριο. Ξέρω ποια είναι η κατάσταση, αλλά είμαι ρεαλιστής. Για μένα το να είμαι εδώ είναι μεγάλη χαρά.”

“Θεωρώ ότι είναι η τελευταία μου συμμετοχή εδώ. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά θα προσπαθήσω να δώσω στον εαυτό μου την καλύτερη ευκαιρία. Οι προπονήσεις αυτήν την εβδομάδα ήταν θετικές και θα βγω στο court με την ελπίδα να κάνω το καλύτερο που μπορώ.”

Ο 12 φορές πρωταθλητής στη Βαρκελώνη θα αγωνιστεί στο μόλις δεύτερο τουρνουά τους τελευταίους 16 μήνες, κόντρα στον Ιταλό Φλάβιο Κομπόλι σε μια αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη για τον 1ο γύρο του Barcelona Open. 



tennis24.gr