Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Ρώμης μίλησε ο Ράφα Ναδάλ, ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών του υποχρεώσεων στο τελευταίο 1000άρι της Ευρώπης πριν το Roland Garros. Ο 37χρονος Ισπανός ρωτήθηκε για τους τραυματισμούς των Σίνερ και Αλκαράθ, και εξήγησε γιατί συνηθίζεται πλέον στο Tour να βλέπουμε τόσους πολλούς τραυματισμούς.

-Με την εμπειρία που έχεις όλα αυτά τα χρόνια στο Tour, τι πιστεύεις για τους τραυματισμούς που έχουν τώρα αρκετοί νέοι παίκτες, όπως ο Σίνερ και ο Αλκαράθ; Γνωρίζεις ποια θα μπορούσε να είναι η λύση σ’ αυτό;

“Τραυματισμοί υπήρχαν πάντα. Καταλαβαίνω πως είναι άσχημα νέα για ένα νέο παιδί, όπως ο Γιανίκ, αλλά δεν αλλάζει κάτι. Απλά έτυχε δυο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο να τραυματιστούν παράλληλα. Η συζήτηση αυτή φτάνει πολύ πιο βαθιά. Αν θέλετε να πούμε γιατί έχουμε τραυματισμούς, είναι πολύ απλό.

Αν φτάνεις το σώμα σου στα όρια, θα καταλήξεις να τραυματιστείς. Όταν το παιχνίδι γίνεται πιο γρήγορα, θα τραυματιστείς. Όταν παίζεις στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο τσιμέντο και σε πιο σκληρές επιφάνειες για το σώμα σου, θα τραυματιστείς.

Έρχεται ένας άλλος κόσμος στον αθλητισμό, που είναι ο κόσμος των επιχειρήσεων, αλλά στο τέλος της ημέρας οι παίκτες θέλουν να κερδίσουν χρήματα και τα τουρνουά το ίδιο. Αυτός είναι ο κύκλος και πρέπει να το αποδεχτούμε. Εγώ προσωπικά έχω χάσει πολλά μεγάλα τουρνουά στην καριέρα μου εξαιτίας τραυματισμών.

Δεν μπορούμε να κάνουμε παράπονα, απλά το αποδεχόμαστε. Πρέπει να αναρρώσεις καλά. Είναι νέοι, θα έχουν πολλές ευκαιρίες να διεκδικήσουν το τουρνουά αυτό. Δεν υπάρχει κανένα δράμα. Το τουρνουά θα επιβιώσει παρότι οι Γιανίκ και Κάρλος είναι πολύ σημαντικοί.

Ειδικά ο Γιανίκ γι’ αυτό το τουρνουά. Λυπάμαι πολύ για εκείνον, επειδή του άξιζε πραγματικά να βρίσκεται εδώ. Είναι όμως αυτό που είναι. Του εύχομαι, όπως και στον Κάρλος το ίδιο, να αναρρώσουν γρήγορα, και ελπίζω να τους δω στο Roland Garros.”

Ο Ράφα θα ξεκινήσει από τον πρώτο γύρο στο Internazionali BNL d’Italia και θ’ αναμετρηθεί με τον Βέλγο, Νο108 της παγκόσμιας κατάταξης, Ζιζού Μπεργκς, την Πέμπτη του Πάσχα (9/5) στο Campo Centrale του Foro Italico.



tennis24.gr