Με μια γλυκόπικρη αίσθηση, αποχαιρέτησε ένα από τα αγαπημένα του τουρνουά στο tour, ο Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Ισπανός δήλωσε χαρούμενος που είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Barcelona Open αν και ο αποκλεισμός μόλις στο 2ο γύρο από τον Άλεξ ντε Μινόρ, φανέρωσε την αγωνιστική του ανετοιμότητα, απόρροια της αγωνιστικής απραξίας των τελευταίων μηνών εξαιτίας ενός ακόμη τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.

“Τουλάχιστον, είχα την ευκαιρία να πω αντίο σε αυτό το γήπεδο. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Πριν μια εβδομάδα δεν ένιωθα ικανός να παίξω σε αυτό το τουρνουά. Ήταν επίπονο. τουλάχιστον έπαιξα, ευχαριστήθηκα το παιχνίδι και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να προχωρήσω” είπε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ μετά την ήττα με 7-5 6-1 από τον Αυστραλό.

Ο 37χρονος Ισπανός εμφανίστηκε ανταγωνιστικός για ένα σετ κόντρα στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, δείχνοντας ανήμπορος να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό και στο 2ο σετ.

“Ο Άλεξ είναι σπουδαίος παίκτης. Ήταν σε καλύτερη φόρμα από εμένα σήμερα. Παίζει σε υψηλό επίπεδο από την αρχή της χρονιάς. Χαίρομαι για εκείνον και τον συγχαίρω για την απόδοσή του σήμερα. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία να προπονηθώ αρκετά οπότε αυτή η εμφάνιση μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω. Μου δείχνει ότι αν συνεχίσω να προπονούμαι με παίκτες από το tour, μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός. Φυσικά πρέπει να μου το επιτρέψει και το σώμα μου αυτό” πρόσθεσε.

Ο Ράφα δεν έχει κρύψει το μεγάλο του στόχο που είναι να είναι έτοιμος για το αγαπημένο του Roland Garros, εκεί όπου έχει κατακτήσει 14 τίτλους και έχει γράψει ιστορία.

“Πριν μια εβδομάδα δεν ήμουν ικανός καν να παίξω. Τώρα έπαιξα δύο ματς απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Ο τελικός μου στόχος είναι να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Γαλλικό Όπεν. Δεν το έχω κρύψει αυτό. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου έχω καταφέρει να παίξω σε όλα τα τουρνουά στο υψηλότερό μου επίπεδο. Σήμερα, δεν μπορώ να το κάνω αυτό όμως ελπίζω να είμαι έτοιμος σε μερικές εβδομάδες και θα προσπαθήσω πολύ σκληρά γι’αυτό”.

 

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

 



tennis24.gr