Μ’ ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια και με μάτια δακρυσμένα συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του 16χρονου Τόλη τον αποχαιρετούν για τελευταία φορά. Την ίδια ώρα ο 18χρονος αδελφός του που τον σκότωσε με ψαλίδι για μία μπλούζα έπαιρνε τον δρόμο για τις φυλακές.

Η τελευταία πράξη του δράματος γι’ αυτή την αρχαία τραγωδία γράφτηκε νωρίς το μεσημέρι στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι το χαμογελαστό παιδί, η ψυχή της παρέας, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Προφυλακιστέος ο 18χρονος

Ένα ανθρώπινο ράκος ο 18χρονος ζητούσε συνέχεια συγγνώμη για την πράξη του κατά τη διάρκεια της απολογίας του και επέμενε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αδελφό του. Όλα έγιναν πάνω στον καυγά, υποστήριξε.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω κ. ανακρίτρια, πιστέψτε με. Σας ικετεύω. Είμαι ράκος ψυχικά, όντως ισχύουν οι συχνοί καυγάδες που άκουγε η γειτονιά, μέχρι όμως ένα σημείο. Ζητώ από τον Θεό πρώτα συγγνώμη και μετά από εσάς», είπε ο 18χρονος.

«Προσπαθούσε ο μεγαλύτερος γιος μου να αμυνθεί, εγώ έπεφτα κάτω, ξανασηκωνόμουν και κάποια στιγμή εγώ δεν πρόλαβα ενώ είχε αρπάξει το ψαλίδι και τον απειλούσε, όχι όμως γιατί ήθελε να γίνει αυτό που συνέβη, απλά γιατί ήταν η άμυνά του και θεωρούσε ότι αν τον φοβερίσει με κάτι εκείνος θα σταματούσε», ανέφερε στο MEGA η μητέρα του 18χρονου.

«Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος απλά έχει περάσει κι αυτός κάποια πράγματα σα παιδί, όπως όλες οι οικογένειες έχουν προβλήματα. Αυτή τη στιγμή αυτό το παιδί χρειάζεται βοήθεια από ψυχολόγο», δήλωσε η σύντροφος του 18χρονου.

Μια οικογενειακή τραγωδία κι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ένα 18χρονο παιδί στη φυλακή κι ένας 16χρονος νεκρός από τα χέρια του ίδιου του αδελφού του. Δυο ζωές που χάθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη για μια ασήμαντη αφορμή.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω τον αδερφό μου, ήταν ατύχημα»

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο 18χρονος ανέφερε πως ο αδερφός του ξεκίνησε να τον γρονθοκοπεί κι εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί. Όπως είπε, δεν ήθελε να τον σκοτώσει.

«Την περασμένη Τρίτη, ο μικρότερος αδελφός μου- που συνήθιζε να με πειράζει αλλά και να με χτυπάει πολλές φορές διότι και εκείνος ένιωθε συναισθηματικά κενά όπως και εγώ από τις πολύ δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί ως ανήλικοι- άρχισε πρώτος να με γρονθοκοπεί στο πρόσωπο μου και ύστερα στο χειρουργημένο μου αριστερό χέρι για να μου πάρει μια μπλούζα».

«Ακόμη δεν πιστεύω πως ένα χαρτοκοπτικό ψαλίδι στέρησε την ζωή στον αδελφό μου. Όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος τα φέρνει η κακιά η στιγμή, που βέβαια υπήρξαν αρκετές μεταξύ εμού και του αδελφού μου, τσακωμοί, χτυπήματα, μετάβαση στα αστυνομικά τμήματα, ζηλοφθονίες για ασήμαντες αφορμές, αλλά και μια καταρρακωμένη ψυχολογική μας κατάσταση».



megatv.com