Η Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας θα είναι και επίσημα η διοργανώτρια που θα φιλοξενήσει τα NextGen ATP Finals για τα επόμενα 5 χρόνια (2023-2027). Το τουρνουά θα έχει διάρκεια 5 ημερών και θα πραγματοποιηθεί στο στο κλειστό γήπεδο King Abdullah Sports City το διάστημα 28 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου με τα χρηματικά έπαθλα να φτάνουν συνολικά τα 2.000.000 δολάρια.

Εκτός από το πόσο ρεκόρ (το προηγούμενο ήταν 1.400.000 δολάρια), η Τζέντα με επικεφαλής τη Σαουδική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (STF) γράφει τη δική της ιστορία ως πρώτη που φιλοξενεί διοργάνωση επαγγελματικού τένις που έλαβε χώρα στη Σαουδική Αραβία. 

“Το ATP Tour είναι παγκόσμιο και η εξερεύνηση νέων αγορών είναι μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη του αθλήματος. Με τη μεταφορά των NextGen ATP Finals στην Τζέντα, μας δίνεται η ευκαιρία να εμπνεύσουμε νέους φίλους για το άθλημα, σε μια περιοχή με τεράστιο νεανικό πληθυσμό. Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Τζέντα και στη STF και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε μαζί την επιτυχία της διοργάνωσης.”, ανέφερε ο πρόεδρος της ATP Αντρέα Γκαουντέτσι.

Οι τελικοί των NextGen πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2017 και έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά της σεζόν για τους παίκτες κάτω των 21 ετών. Να σημειωθεί ότι 9 από τους 10 παίκτες της καλύτερης 10άδας του κόσμου αυτή τη στιγμή έχουν συμμετάσχει στη διοργάνωση με 3 από αυτούς να την έχουν κατακτήσει όπως οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Γιάνικ Σίνερ και ο Νο1 του κόσμου Κάρλος Αλκαράθ. 






tennis24.gr