Ο προπονητής της Σαλερνιτάνα Ντάβιντε Νικόλα απολύθηκε και στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκε μέσα σε δύο ημέρες σε μια από τις πιο περίεργες… ανατροπές στο ποδόσφαιρο.

Η Σαλερνιτάνα γνώρισε βαριά ήττα την Κυριακή με 8-2 από την Αταλάντα. Με την ομάδα να καταλαμβάνει την 16η θέση μετά από 18 παιχνίδια στη Serie A, το διοικητικό συμβούλιο θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να απαλλάξει τον Ντάβιντε Νικόλα από τα καθήκοντά του και ανακοίνωσε την απόλυσή του τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια έστρεψαν την προσοχή τους στην αντικατάσταση του πρώην προπονητή της Τορίνο και της Τζένοα και φέρεται να προσπάθησαν να πείσουν τον Ράφα Μπενίτεθ να επιστρέψει στην προπονητική. Με τους επικρατέστερους υποψηφίους Ρομπέρτο Ντ’ Αβέρσα και Λεονάρντο Σέμπλιτς έγιναν επίσης συζητήσεις, με εξάμηνο συμβόλαιο να πέφτει στο τραπέζι. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας με κανέναν από τους τρεις τεχνικούς και έτσι, κατ’ απίστευτο τρόπο, ο Νικόλα επέστρεψε την Τετάρτη (18/01) στην ομάδα!

Λέγεται ότι ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε με τους παίκτες και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον Νικόλα ο οποίος συμφώνησε να επιστρέψει στο «τιμόνι». Ο 49χρονος τεχνικός εξήγησε την ασυνήθιστη κατάσταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο όσο και τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου.

«Θα σας πω την αλήθεια. Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο Ιερβολίνο χθες. Με τις μεθόδους του, οι οποίες είναι πάντα υπέροχες και φιλικές, μου εξήγησε τους λόγους για την επώδυνη απόφασή του, την οποία έπρεπε να πάρει για να αναδείξει την ασυνέχεια μετά από μια άσχημη ήττα από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Ζήτησα συγγνώμη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για μια απόδοση που δεν ήταν επαρκής και την επακόλουθη βαριά ήττα.

Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και τους ανθρώπους της και σε αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο. Ζήτησα έντονα από τον πρόεδρο να επανεξετάσει την απόφασή του γνωρίζοντας να έχει να κάνει με μια ανθρώπινη ψυχή που έχει βαθιά ευαισθησία στην κατανόηση και θέλει έντονα να χτίσει ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Αγαπώ το Σαλέρνο και πιστεύω ακράδαντα σε αυτό το εγχείρημα. Ο Πρόεδρος πάντα μας έδινε πάθος, προσωπικότητα και επιθυμία να πετύχουμε αδύνατους στόχους. Πιστεύει ακράδαντα ότι όταν οι άνθρωποι σπρώχνουν προς την ίδια κατεύθυνση, μπορούν να κάνουν εξαιρετικά πράγματα. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο που με κάλεσε- αυτό σημαίνει ότι το νέο ποδόσφαιρο είναι φτιαγμένο από πάθος και καρδιά και θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του με όλη μου την αγάπη»

Ο Νικόλα ανέλαβε τη θέση του τεχνικού στην Σαλερνιτάνα τον Φεβρουάριο του 2022 και κατάφερε να την απομακρύνει από τον υποβιβασμό, αφού συγκέντρωσε 18 βαθμούς στα τελευταία 15 παιχνίδια. Ανταμείφθηκε με νέο διετές συμβόλαιο τον Ιούνιο. Στις 16 Ιανουρίου απολύθηκε και σήμερα (18/01) επαναπροσλήφθηκε!

gazzeta.gr