Η Νόνη Δούνια αρχικά μίλησε για την υποψηφιότητά της στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια σε αυτή την θέση.

«Χαίρομαι που τα στερεότυπα σιγά – σιγά αρχίζουν και εξαφανίζονται. Νομίζω ότι οι γυναίκες έχουν αποδείξει την αξία τους σε πολλούς ρόλους και μάλιστα, ταυτόχρονα. Χάρηκα πάρα πολύ που είμαι η πρώτη γυναίκα στην Περιφέρεια μου που εξελέγην με την Ν.Δ.».

«Δεν ήταν στα όνειρά μου να ασχοληθώ με την πολιτική, προέκυψε»

Στην συνέχεια αποκάλυψε ότι δεν είχε όνειρο την πολιτική αλλά της προέκυψε η ανάγκη για ενασχόληση με τα κοινά μετά την μητρότητα.

«Αφού έγινα μητέρα άρχισαν να με απασχολούν τα κοινά. Μου είχε γίνει πρόταση και στο παρελθόν να ασχοληθώ και δεν το σκεφτόμουν καθόλου. Μετά το σκεφτήκαμε διαφορετικά, κι λέω το σκεφτήκαμε, γιατί νομίζω οι σύζυγός μου με επηρέασε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν ήταν όνειρο μου η πολιτική, όπως όνειρο μου δεν ήταν και το μόντελινγκ, προέκυψε κι αυτό. Είμαι φοβερά εργασιομανής».

Ενώ σχετικά με τις γυναίκες ανέφερε: «Επιλέγω γυναίκες συνεργάτιδες, πιστεύω πολύ στις γυναίκες. Νομίζω ότι είμαστε αρκετές οι δυναμικές γυναίκες και χαίρομαι γι’ αυτό».

«Αν αυτή η γενιά θέλει να συνδιαμορφώσει το μέλλον της, οφείλει να πάει να ψηφίσει»

Στην αρχή της συνέντευξης η Νόνη Δούνια ανέφερε ότι τα παιδιά της φέτος θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Ορμώμενη η Δανάη Μπάρκα από αυτό που είπε η κα Δούνια την ρώτησε σχετικά με την ψήφο των νέων ανθρώπων.

«Αυτό που είπα στα παιδιά μου και στους φίλους των παιδιών μου, αλλά και σε όλα τα παιδιά, είναι να μην αφήσουν κανέναν άλλον να αποφασίσει για την ζωή τους. Το να μην ψηφίζεις, να απέχεις δεν βοηθάει κανέναν. Κι αν αυτή η γενιά θέλει να συνδιαμορφώσει το μέλλον της, οφείλει να πάει να ψηφίσει».

Υπήρξαν χτυπήματα στην πολιτική πορεία της Νόνη Δούνια «κάτω από την ζώνη»;

«Πάντοτε υπάρχει μία επιφύλαξη για τα πρόσωπα που έρχονται από έναν άλλο χώρο και δεν είναι παραδοσιακά από τον χώρο της πολιτικής. Σίγουρα υπάρχει και η δυσπιστία στους ανθρώπους που προέρχονται από τα καλλιτεχνικά. Έχει πάψει να με απασχολεί το γεγονός να αποδείξω την αξία μου, με την έννοια ότι με απασχολεί η γνώμη αυτών που αγαπώ και εκτιμώ πάρα πολύ».

Και σημείωσε σχετικά με την πολιτική της πορεία η Νόνη Δούνια: «Η πορεία που έχω κάνει αυτά τα 4 χρόνια θεωρώ ότι είναι παρά πολύ καλή. Έχω κάνει αυτό που έχω κάνει με αξιοπρέπεια, συνέπεια και με πειθαρχία. Δεν έχω μπει ποτέ στην διαδικασία να πληγωθώ, να αφήσω κάτι αρνητικό να με πειράξει. Οι γυναίκες κρινόμαστε για τα πάντα, για αυτό που θα πούμε, αλλά και δεν θα πούμε, για αυτό που θα φορέσουμε και πώς το φορέσαμε, κρινόμαστε συνεχώς από παντού», παραδέχθηκε.

«Ακόμα και σήμερα μπορεί να με παρουσιάσουν απλά ως μία όμορφη γυναίκα»

Κι αποκάλυψε: «Ακόμα και σήμερα μπορεί να με παρουσιάσουν απλά ως μία όμορφη γυναίκα. Αυτό όμως δεν θα το αφήσω να με επηρεάσει στην υπόλοιπη ημέρα μου, ξέρω τι είμαι, δεν χρειάζομαι τον άλλον να μου πει τι είμαι. Ωστόσο είναι ενοχλητικό αν μείνει κάποιος μόνο στην εξωτερική εμφάνιση».

Ερωτώμενη αν είχε και ποιες ήταν οι δύσκολες στιγμές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει είπε στην Δανάη Μπάρκα: «Αυτές τις δέκα μέρες που περνάμε έχω κλάψει πολύ. Είναι πολλά αυτά που έχουν συμβεί τα τέσσερα χρόνια. Έχω κάνει εγχείρηση καρδιάς, έχω μπει στην εμμηνόπαυση, έχω αλλάξει ιδιότητα και πρέπει να αποδείξω την αξία μου σε κάτι καινούργιο, έχουν υπάρξει φιλίες που δεν ήταν πραγματικές, αλλά μένω στα θετικά».

«Πολλές φορές έχω πει ότι τα παρατάω και την άλλη μέρα θα σηκωθώ και θα πω ”πάμε δυναμικά”. Δεν εγκαταλείπω για αυτούς που με έχουν βοηθήσει. Ποτέ δεν έχω παρατήσει τίποτα στην ζωή μου, πάντα δίνω τον αγώνα μου με συνέπεια», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

«Ποτέ δεν έχω παρατήσει τίποτα στην ζωή μου, πάντα δίνω τον αγώνα μου με συνέπεια»

Αναφορικά με τα προβλήματα υγείας που πέρασε σχολίασε η Νόνη Δούνια και πώς αυτά συνέβαλαν στην προοπτική που διαμόρφωσαν στην ζωή της έκτοτε: «Τα ανούσια φεύγουν όλα την πρώτη φορά που γίνεσαι μητέρα. Το κομμάτι υγεία είναι το επόμενο που αν σου συμβεί κάτι κι αρχίσεις να σκέφτεσαι τι αξίζει τελικά και τι έχει πραγματική ουσία και να μείνεις σε αυτά. Ναι, είναι ένας τρόπος να δεις τα πράγματα διαφορετικά, το να είσαι κοντά σε ένα χειρουργείο που λες ”κι αν δεν πάει κάτι καλά”;».

Στις δύσκολες στιγμές της το καταφύγιό της είναι οι άνθρωποί της και το αγαπημένο μέρος που ηρεμεί είναι οι Σπέτσες.

«Γενικά τα θέματα υγείας τα αντιμετωπίζω με απίστευτη ψυχραιμία, δεν θέλω να περνάω στα παιδιά μου τον φόβο, ώστε  μεγαλώνοντας να είναι κι αυτά ψύχραιμα γύρω από αυτά τα θέματα. Οι άλλοι με βλέπουν ως άτρωτη, αλλά δεν είμαι. Είμαι φοβερά ευαίσθητος άνθρωπος, με ευαίσθητες στιγμές κι ανασφάλειες», τόνισε.

Και καταλήγοντας συμπλήρωσε την φράση: «Η Νόνη από την πολιτική θέλει να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων γύρω μου».



megatv.com