Μετά τι έγινε;

«Στην πρεμιέρα του επόμενου πρωταθλήματος (21/22) παίζαμε στον Βόλο. Μέναμε στο Πήλιο κι η διαδρομή προς το γήπεδο με τις αλλεπάλληλες στροφές μου είχε δημιουργήσει ναυτία. Ενημέρωσα τους ανθρώπους της ομάδας ότι δεν αισθάνομαι καλά αλλά δεν άλλαξε κάτι και ξεκίνησα. Προς κακή μου τύχη εμπλέκομαι στα γκολ. Στο πρώτο γκολ εκτελείται φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και έρχεται με ταχύτητα προς το μέρος μου, προσπαθώ να την απομακρύνω με το αριστερό μου πόδι αλλά δεν την βρίσκω καλά και αυτή στρώνεται σε έναν παίκτη του Βόλου που σκοράρει. Στο δεύτερο γκολ στο 40’ περίπου ο πρώτος σκόρερ εκείνου του πρωταθλήματος ο Φαν Φέερτ παίρνει τη μπάλα με την πλάτη, τον μαρκάρω εγώ αλλά αυτός βρίσκει τον τρόπο να γυρίσει και να σκοράρει. Στο ημίχρονο γίνομαι αλλαγή και τα όργανα αρχίζουν πάλι…. Τώρα τα έχω “πάρει” από τον Βόλο. Η σεζόν δεν κυλά καλά για μας και φτάνουμε στο αποκορύφωμα, το εντός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο.

Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, σε μια αντεπίθεση του Βόλου, ο Φαν Φέερτ, από πλάγια θέση πιάνει ένα σουτ με το αριστερό, η μπάλα γλιστράει από τα χέρια του τερματοφύλακα και καταλήγει στα δίχτυα.

Στο ημίχρονο ο κύριος Γρηγορίου αποφασίζει να με αντικαταστήσει ενώ εγώ μέχρι εκείνο το σημείο είχα κάνει πολύ καλό παιχνίδι. Στα αποδυτήρια, σε έντονο ύφος του λέω: «Γιατί; Προσπαθείς να πετάξεις στο στόμα των λιονταριών». Εκείνος μου απάντησε: «Δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι». Που ήξερε τι φανταζόμουν εγώ;

Εγώ ζήτησα να φύγω από την ομάδα τότε διότι σας είπα ότι δεν άντεχα να κατηγορούμαι για κάθε ήττα. Να φανταστείτε ότι ακόμα και ένας συμπαίκτης μου είχε έρθει και μου είχε ζητήσει συγνώμη που για ένα λάθος του τα άκουγα εγώ. Για κάθε άσχημο αποτέλεσμα ήμουν η εύκολη λύση. Τα «πήρε» ο Ντάνιελ. Ο Ντανιελ λοιπόν ζητάει να φύγει για να απαλλάξει την ομάδα από το βάρος του. Ετσι πιστεύω ότι θα αντιδρούσε οποιοσδήποτε θιγόταν και τον έπνιγε το δίκιο του. Κάπου εκει ο πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε ότι ο Γρηγορίου του είπε μετά το ματς: “Ο Αντέτζο μας γ…”.

Στην επόμενη προπόνηση ο κόουτς μπήκε στα αποδυτήρια και μου ζήτησε το λόγο για την αντίδραση μου. Εγώ του επανέλαβα ότι προσπαθεί να με ρίξει στο στόμα των λεόντων και να μου χρεώσει την ήττα. Αυτό είχε πει άλλωστε και στον πρόεδρο όπως έμαθα.

Ο ίδιος μου είπε ότι η αντικατάσταση του ήταν για “tactic’s reasons” (λόγους τακτικής) – και από εκείνη την μέρα θα προπονούμαι μόνος μου για τιμωρία.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά και μοναδική στην καριέρα μου που έχασα την ψυχραιμία μου και μίλησα έτσι σε προπονητή. Ηταν λάθος μου αλλά δεν μπορούσα να υπομένω να κατηγορούμαι για οτιδήποτε. Μου χρέωναν τις ευθύνες όλων και ήμουν το εύκολο θύμα».

Γιατί καθόσουν, ακούγοντας όλα αυτά και δεν έφευγες;

«Εγώ, όπως σας είπα, ήμουν αποφασισμένος να φύγω αλλά η ομάδα δεν δεχόταν να λύσει το συμβόλαιο μου και ζητούσε 150.000 ευρώ!

Μετά από ένα μήνα επέστρεψα και αγωνίστηκα ξανά. Ο κύριος Γρηγορίου έφυγε στις αρχές του Μαρτίου, ήρθε ο κύριος Φέστα και σώσαμε την σεζόν στα μπαράζ με την Βέροια. Απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω σε κάποιους ότι το συμβόλαιο μου με την ομάδα έληγε στις 30 Ιουνίου και εμείς στις 11 και στις 18 του μήνα όταν όλοι βρισκόταν σε διακοπές παίζαμε για να διατηρήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Αφού “ο Ντάνιελ τα έπαιρνε”, όπως λένε ,δεν θεωρείτε ότι σ’ αυτούς του “τελικούς” θα ήταν εύκολο για μένα να τα πάρω; Ετσι κι αλλιώς σε δέκα μέρες θα ήμουν ελεύθερος. Εγώ όμως όπως κι όλοι οι συμπαίκτες μου κάναμε το καθήκον μας.

Για αυτό σου λέω πως στην Ελλάδα κανείς δεν κοιτάει τα στοιχεία, είναι να μην σου βγει το όνομα. Είπαν δυο- τρεις στον πρόεδρο για δικό τους συμφέρον ότι ο Ντανιελ τα παίρνει και αυτό πρέπει να είναι η αλήθεια. Κανείς δεν κάνει έρευνα, κανείς δεν με παίρνει τηλέφωνο να ρωτήσει τι συμβαίνει στα αλήθεια.

Εχω ακούσει απίστευτα πράγματα τα τελευταία χρόνια. Ότι έχουν μηνύματα μου να διαπραγματεύομαι για στήσιμο αγώνα, ότι υπάρχει βίντεο με εμένα και άλλους δύο συμπαίκτες μου να δεχόμαστε εντολές για το τι πρέπει να κάνουμε. Δεν ξέρω τι να κάνω για να καθαρίσω το όνομα μου πέρα από αυτό που κάνω τώρα. Οποιος εχει στοιχεία σας παρακαλώ πολύ να πάει στην FIFA και να τιμωρηθώ με αποκλεισμό για πάντα από το ποδόσφαιρο».

Αντέτζο-Φέστα



gazzeta.gr