Η κατάστασή του και ο «υποτιμημένος» Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός τη σεζόν εκείνη έφτασε ως τον τελικό της EuroLeague, για να ηττηθεί από την πρώην ομάδα του Ντάρντεν, τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ωστόσο η χρονιά δεν ξεκίνησε με ροδοπέταλα στρωμένα στον δρόμο, μιας και ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τους «ερυθρολεύκους» στις αρχές του Οκτωβρίου από το Κύπελλο, αποτέλεσμα που οδήγησε στην παραίτηση τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον διαδέχεται.

Ο Ντάρντεν δεν αγωνίστηκε σε εκείνον τον προημιτελικό, ένεκα ενός κατάγματος στο χέρι. Και νιώθει ακόμα τη στεναχώρια και γιατί δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει, αλλά και για το ότι δεν μπόρεσε να συνεργαστεί περισσότερο με τον κόουτς Μπαρτζώκα, τον οποίον και χαρακτήρισε… υποτιμημένο.

«Ο κόουτς Μπαρτζώκας, όπως έχω πει πολλές φορές, αποτελεί έναν από τους πιο υποτιμημένους προπονητές στην Ευρώπη. Είναι ένας προπονητής που ανήκει στην ελίτ και το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές. Θυμάμαι όταν έπαιζα για εκείνον, έκανε τρομερή δουλειά στο να μας βάλει όλους σε θέση να πετύχουμε.

Αν έβλεπε ότι κάτι κάνεις καλά ή ότι νιώθεις λίγο πιο άνετα σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού, θα σου έδινε την μπάλα σε εκείνα τα σημεία. Οπότε όταν παίρνει ο κάθε παίκτης την μπάλα να νιώθει λες και είναι στη ζώνη της δικής του άνεσης. Να μπορεί να αποδώσει στο μάξιμουμ. Δεν έπαιξα υπό τις οδηγίες του για πολύ καιρό, αλλά όσο συνυπήρξαμε, είμαι ευγνώμων.

Τον απολάμβανα τον χρόνο που ήταν προπονητής μας, παρότι εκείνη την περίοδο είχα σπάσει το χέρι μου και δεν αγωνιζόμουν. Και νομίζω πως πρέπει να παίρνει περισσότερα κρέντιτς για το ότι παραμένει ένας ελίτ κόουτς αυτά τα χρόνια».

Μια συνεργασία που δεν ήταν τελικά γραφτό να επαναληφθεί για μεγαλύτερο διάστημα. Με τον Αμερικανό, ως παίκτη τουλάχιστον, να μένει με το απωθημένο, μιας και όπως αποκαλύπτει ο 42χρονος (γεννημένος στις 7 Δεκεμβρίου του 1981), αναμένεται να κρεμάσει τα παπούτσια του στο φινάλε της σεζόν με την Κραϊλσχάιμ.

«Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά αυτήν τη χρονιά πρώτη φορά αρχίζω να νιώθω την ηλικία μου. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη στο να παραμείνω σταθερός επιθετικά. Στην άμυνα παραμένω σε πολύ καλό επίπεδο. Η άμυνα αποτελεί θέμα “καρδιάς” και τοποθέτησης, ενώ η επίθεση όσο μεγαλώνεις δυσκολεύει. Τα πόδια σου δεν είναι τόσο δυνατά για να τελειώσεις φάσεις το ίδιο εύκολα.

Ωστόσο πριν από μερικές ημέρες απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου έπαιξα αρκετά καλά, αλλά όπως είπα, πρώτη φορά αρχίζω και νιώθω την ηλικία μου. Θα δώσω τα πάντα για να τελειώσω τη σεζόν στο καλύτερο επίπεδο, αλλά πιθανότατα αυτή θα είναι και η τελευταία χρονιά που με βλέπετε στο παρκέ ως παίκτη».



gazzeta.gr