Περήφανος για τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος τόνισε πως ορισμένες παρατυπίες σταμάτησαν τον σύλλογο από το να πανηγυρίσει περισσότερους τίτλους.

Το 1-1 με τη Σαλερνιτάνα ανέβαλε τη στέψη της Νάπολι, την επιστροφή της στον θρόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου μετά από 33 χρόνια. Ωστόσο, η κατάκτηση του Scudetto φαντάζει απλώς θέμα χρόνου και ο πρόεδρος του συλλόγου, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου αρχικά δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος όμως υπογράμμισε πως οι Παρτενοπέι θα είχαν πανηγυρίσει περισσότερους τίτλους αν όλα λειτουργούσαν όπως έπρεπε στην Ιταλία και τη Serie A.

«Πιστεύω ότι ανοίξαμε αυτόν τον νικηφόρο κύκλο λίγο καιρό πριν. Απλά κάποιες επαναλαμβανόμενες παρατυπίες μάς επηρέασαν. Μερικές χρονιές τερματίσαμε δεύτεροι ενώ θα έπρεπει να είχαμε βγει πρώτοι. Αισθάνομαι πως έχουμε κατακτήσει περισσότερους τίτλους αλλά το πιο σημαντικό είναι πως κερδίσαμε τον τίτλο της τιμιότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ προσέθεσε:

«Είμαι ενθουσιασμένος, ειδικά μετά τις αστειότητες που έχω ακούσει όπως “Ο Ντε Λαουρέντις δεν θέλει να πάρει το σκουντέτο”. Πέρυσι, όταν όλοι έφευγαν και έλεγα πως ήλπιζα στην κατάκτηση του τίτλου, με κοίταζαν σαν να έλεγαν “τον καημένο”. Είμαι περήφανος όταν βλέπω τη χαρά στους δρόμους, έχω συμβάλει σε αυτό».

Υπενθυμίζουμε πως η Νάπολι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα σε περίπτωση που η Λάτσιο δεν νικήσει τη Βερόνα την Τετάρτη (03/05), ενώ ακόμα και αν οι Λατσιάλι πάρουν το τρίποντο, οι Παρτενοπέι θα έχουν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» τον τίτλο το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Ουντινέζε (04/05).



gazzeta.gr