Ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο συνεχίζει να ελπίζει ότι θα παίξει κάποια μέρα στο US Open στο τουρνουά όπου και πανηγύρισε το μοναδικό Grand Slam στην καριέρα του. 

Ο 34χρονος Αργεντινός έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια και έχει να αγωνιστεί από τον Φεβρουάριο του 2022 και το Argentina Open. Πρόσφατα ο “ντέλπο” είχε επιστρέψει στις προπονήσεις με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμος για να παίξει στο φετινό US Open. 

Ωστόσο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδιά του καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε σε ισπανικά ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα, το σώμα του δεν βρίσκεται ακόμα στο 100%. “Σωματικά δεν είμαι έτοιμος 100% προκειμένου να νιώσω άνετα στο court”, είχε δηλώσει. 

“Στην αρχή της χρονιάς μιλούσα με την ομάδα μου και τους γιατρούς μου, προσπαθώντας να δω τις επιλογές που έχω για να είμαι έτοιμος για το US Open, τουλάχιστον για τελευταία φορά στην καριέρα μου.”

“Ωστόσο, κάθε φορά που πίεζα στις προπονήσεις, ο πόνος στο γόνατό μου αυξανόταν. Δεν θέλω να κάνω το γόνατό μου χειρότερο απ’ ότι είναι κι έτσι αποφάσισα να παραιτηθώ από την ιδέα για να επιστρέψω.”

Αν και είναι άγνωστο αν ο ντελ Πότρο καταφέρει να επίστρεψε ξανά στο Tour και να εκπληρώσει το όνειρό του και να παίξει στο Flushing Meadows, ο Αργεντινός είναι αποφασισμένος να βρει λύση. 

“Θα κάνω μια θεραπεία με διαφορετική μέθοδο τις επόμενες εβδομάδες.”, είπε. “Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Αλλά το US Open σημαίνει τα πάντα για μένα, για την καριέρα μου για τη ζωή μου κι αν υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να επιστρέψω και να παίξω μια μέρα θα κάνω το 100% για να μπορέσω να την εκμεταλλευτώ και να επιστρέψω.”

“Με τρελαίνει το παιχνίδι του Αλκαράθ!” 

Παρασκολουθώντας πλέον από μακριά το Tour ο ντελ Πότρο παρακολουθεί από κοντά τον Κάρλος Αλκαράθ για τον οποίον μίλησε με τα καλύτερα λόγια τονίζοντας ότι το forehand του είναι εντυπωσιακό. Αυτό άλλωστε ήταν και το πιο χαρακτηριστικό χτύπημα του ντελ Πότρο όταν βρισκόταν στην ενεργό δράση το οποίο μάλιστα ήταν ίσως κι ένα από τα πιο δυνατά στο Tour. 

“Νόμιζω ότι ο Κάρλος έχει το πιο δυνατό forehand στο Tour. Έχει επίσης τη δυνατότητα να το κάνει ακόμα καλύτερο τα επόμενα χρόνια. Με τρελαίνει το παιχνίδι του. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που κινείται στο court.”

“Μετά την αποχώρηση των Big-3 η μετάβαση θα είναι σε καλά χέρια με τον Καρλίτος και τον Γιάνικ Σίνερ επίσης. Αυτά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να είναι στην κορυφή για τα επόμενα χρόνια.”




tennis24.gr