Bundesliga ώρα… μηδέν! Ο φετινός μαραθώνιος φτάνει στο φινάλε του, με τη Ντόρτμουντ να απέχει ένα βήμα μακριά από την επιστροφή στον γερμανικό θρόνο μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.

Ο άτυπος νόμος της τελευταίας δεκαετίας όριζε πως τέτοια εποχή η κούρσα για τον πρωταθλητή θα είχε ήδη κριθεί! Η «ισόβια αυτοκράτειρα» Μπάγερν θα είχε κλειδώσει και μαθηματικά ακόμα έναν τίτλο, τη στιγμή που η Ντόρτμουντ θα είχε στρέψει το βλέμμα στην επόμενη σεζόν για να βρει ένα τρόπο να σπάσει το… σερί. Και φέτος η αλήθεια είναι πως απέχει ένα βήμα από το να το καταφέρει! Σε αντίθεση με την προηγούμενη δεκαετία, οι Βεστφαλοί προπορεύονται στο +2 μια στροφή πριν το φινάλε της σεζόν και η Μάιντς αποτελεί το τελευταίο «οχυρό» πριν από τη σαλατιέρα.

Ο σύλλογος που είχε μάθει να ζει στη σκιά της μεγάλης αντιπάλου κατάφερε εκείνο που έμοιαζε αδύνατο, εκμεταλλευόμενο μια αγωνιστική περίοδο γεμάτη προβλήματα για τους Βαυαρούς. «Ευτυχώς είμαστε ακόμα μέσα στους τρεις στόχους» έλεγε ο CEO του κλαμπ, Όλιβερ Καν, όταν εξηγούσε την απόφαση της διοίκησης για την αιφνίδια απόλυση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στα τέλη του Μάρτη.

Ο Τόμας Τούχελ ήταν το όνομα που θα τον αντικαθιστούσε στον πάγκο, όμως πολύ σύντομα η σεζόν της Μπάγερν θα οδηγούνταν σε πλήρη καταστροφή. Τους απανωτούς αποκλεισμούς σε Champions League και Κύπελλο διαδέχθηκε η πτώση στη δεύτερη θέση της Bundesliga, με τα λόγια του Καν πλέον να ακούγονται ως… ανέκδοτο για την πλειοψηφία της βαυαρικής οπαδικής βάσης.

Παρά τα… δώρα άλλωστε που φρόντισε να της χαρίσει η Ντόρτμουντ, η Μπάγερν δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί και μοιραία κινδυνεύει να δει τα λάθη της να στέφουν πρωταθλήτρια τη μεγάλη αντίπαλο. Η απογοήτευση στο Μόναχο ωστόσο αυτομάτως έχει σημάνει… πάρτι στη Βεστφαλία. Περίπου 400 χιλιάδες Κιτρινόμαυροι οπαδοί αναμένονται στο Ντόρτμουντ για να γιορτάσουν δυνητικά την κατάκτηση του τίτλου και την επιστροφή τον Βεστφαλών στον γερμανικό θρόνο έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια.

Η παρέλαση λοιπόν που ετοιμάζει το κλαμπ με το πούλμαν στους δρόμους της πόλης μόνο σαν έκπληξη δεν φαντάζει… Θα είναι σαν μια γιορτή λύτρωσης, με την αίσθηση πως τα δεσμά του… τυράννου έσπασαν, να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Πλέον το μόνο που απομένει είναι η χαριστική «βολή». Η νίκη δηλαδή απέναντι στη Μάιντς στην κορύφωση του απόλυτου «θρίλερ».

Ένα φινάλε που δείχνει πως θα βαφτεί Κιτρινόμαυρο για πρώτη φορά στην νέα δεκαετία, όμως η ιστορία μας έχει διδάξει ότι πάντα οφείλουμε να περιμένουμε και την έκπληξη της τελευταίας στιγμής…

Το πρόγραμμα των Ντόρτμουντ και Μπάγερν

Ντόρτμουντ (70 βαθμοί, +39 διαφορά τερμάτων)

  • 27/05 16:30 Ντόρτμουντ – Μάιντς

Μπάγερν (68 βαθμοί, +53 διαφορά τερμάτων)

  • 27/05 16:30 Κολωνία – Μπάγερν

gazzeta.gr