Αρχικά ο κ. Λυκουρέζος αναφέρθηκε στο γενικό κλίμα που επικρατούσε στην Μητρόπολη, χαρακτηρίζοντάς το συναισθηματικά φορτισμένο.

«Ήταν όλα πάρα πολύ καλά οργανωμένα και πρέπει να πω πως και ο επικήδειος του Παύλου, ήταν σύντομος αλλά επίσης προκάλεσε συγκίνηση, στη μητέρα ιδίως, στη βασίλισσα Άννα – Μαρία» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το Τατόι είπε πως ο χώρος είχε επισκευαστεί επαρκώς.

Ερωτώμενος εάν θα ήθελε να γίνει μία παλινόρθωση της μοναρχίας στη χώρα μας, ο ποινικολόγος απάντησε: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δεν ετέθη ποτέ, ούτε από τον ίδιο τον βασιλιά Κωνσταντίνο, από κανέναν».

«Ήμουν προσωπικός φίλος του βασιλιά, μία σχέση που χρονολογείται προ του γάμου του…δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά του, ιδίως με τον Παύλο που ζούσε στο εξωτερικό» προσέθεσε ο κ. Λυκουρέζος και σημείωσε πως δεν γνωρίζει εάν ισχύουν οι φήμες που θέλουν τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά να θέλει να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα.

Αναφορικά με την πιθανότητα ο Παύλος να πολιτευτεί ο ποινικολόγος είπε: «Πιστεύω πως όχι γιατί νομίζω πως είναι κάτι το οποίο δεν επιθυμούσε ούτε ο πατέρας του και δεν ξέρω για τον Παύλο, δεν το έχω συζητήσει ποτέ μαζί του».megatv.com