Ένας εκ των πιο ιδιαίτερων παικτών της ATP, ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας στο τένις. Ο Κροάτης “γίγαντας” των 211 εκατοστών, Ίβο Κάρλοβιτς είπε και επίσημα το “αντίο” από την ενεργό δράση σε ηλικία 44 ετών (λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλιά του) αν και είχε να αγωνιστεί από τον Οκτώβριο του 2021 όταν ηττήθηκε στον 1ο γύρο του US Open από τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

“Μερικοί από εσάς έχετε παρατηρήσει ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που αγωνίστηκα σε τουρνουά και ακόμα με ρωτούν καθημερινά αν και πότε θα επιστρέψω στο Tour”, έγραψε στην πλατφόρμα X (πρώην twitter) ο Κάρλοβιτς. “Λυπάμαι που σας απογοητεύω, αλλά με αυτήν την επιστολή θέλω να επισημοποιήσω την απόσυρσή μου.”

“Είχα μια ευχάριστη και μακρά καριέρα προερχόμενη από έναν εξαιρετικά ταπεινό ξεκίνημα, ειδικά για έναν τενίστα. Η Κροατία ήταν μια διαφορετική χώρα της δεκαετίες του 80 και του 90 και είμαι πολύ περήφανος για τα επιτεύγματά μου και για όσα μπόρεσα να ξεπεράσω.”

“Σε όλους εσάς που ήσασταν φαν και υποστηρικτές μου όλα αυτά τα χρόνια, σας ευχαριστώ που ήσασταν μέρος του ταξιδιού μου. Σας αγαπάω όλους και ελπίζω να σας ξαναδώ. Θα μείνω κοντά στο τένις και θα προσπαθήσω να μοιραστώ τις γνώσεις μου και όλες τις απίστευτες εμπειρίες μου στο Tour με νέες γενιές τενιστών. Είμαι ευγνώμων.”, ανέφερε ο Κροάτης. 

Ο Κροάτης ολοκληρώνει την παρουσία του στο επαγγελματικό τένις, μετά από 24 χρόνια, έχοντας κατακτήσει 8 τίτλους, με ρεκόρ 371-346, με την καλύτερη παρουσία του σε Grand Slam να είναι ο προημιτελικός του Wimbledon και ο ημιτελικός στο Australian Open στο διπλό, με έναν τίτλο με την Κροατία στο Davis Cup του 2005, αλλά και με το Νο14 ως career high στην κατάταξη της ATP. 

Φυσικά, γι’ αυτό που θα μείνει στην ιστορία ο Κάρλοβιτς είναι για τους αμέτρητους άσους, έχοντας συνολικά 13.728, 2ος στη σχετική λίστα μετά από τον Τζον Ίσνερ των 14.470, έχοντας ξεπεράσει τους 1.000 άσους σε μια σεζόν 4 φορές (2007, 2014, 2015, 2016) κι έχοντας την 3η καλύτερη επίδοση σ’ ένα παιχνίδι με 78 άσους στην ήττα του κόντρα στον Τσέχο Ράντεκ Στέπανεκ στον ημιτελικό του Davis Cup. 





tennis24.gr