Την απάντηση στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα φαίνεται πως δίνουν τα ευρήματα από τις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία, καθώς δείχνουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες εκλογές ενδέχεται να χάσει την προεδρία και μάλιστα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται αδύναμος να αντιμετωπίσει τόσο τα αρνητικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, όσο και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τους Τούρκους πολίτες και αναζητά διέξοδο ανεβάζοντας τους τόνους σε εθνικιστικά θέματα, απειλώντας την Ελλάδα με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης, ο Τούρκος πρόεδρος καταρρέει δημοσκοπικά απέναντι στους αντιπάλους του. Όπως αναφέρει το Mega, ο Ερντογάν θα χάσει τις εκλογές στον δεύτερο γύρο καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 36,4% απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς, εκλεγμένο με τo CHP δήμαρχο της Άγκυρας, ο οποίος συγκεντρώνει το 50,3%.

Αν αντίπαλός τους είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συγκεντρώνει 39,4%, ενώ ο εκλεγμένος με το CHP Ιμάμογλου συγκεντρώνει το 46,7% των ψήφων.

Ακόμα και απέναντι στην αρχηγό του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, ο Ερντογάν φαίνεται να χάνει τις εκλογές αφού συγκεντρώνει 40,9% έναντι 43,2% της Ακσενέρ.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Τέλος, 40,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν αν βρεθεί αντίπαλος με τον ηγέτη των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος συγκεντρώνει το 42,7% των ψήφων.

newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER