Ο Carlos Sainz της Ferrari είπε ότι “δεν άφηνε ούτε εκατοστό στους τοίχους” για να προσπαθήσει να περάσει τον Max Verstappen και να κερδίσει το Καναδικό Grand Prix της Formula 1.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull, Verstappen, έδειχνε να έχει τον έλεγχο στα πρώτα στάδια του αγώνα, αλλά ένα αυτοκίνητο ασφαλείας για τον Yuki Tsunoda που έφυγε εκτός στην 1η στροφή άλλαξε τα πράγματα.

Ο Sainz, ο οποίος επρόκειτο ακόμη να σταματήσει ξανά, χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο ασφαλείας για να μπει πίσω από τον Verstappen για την επανεκκίνηση του αγώνα με σκληρά ελαστικά που ήταν πέντε γύρους πιο φρέσκα από του Ολλανδού.

Ενώ ο Sainz φαινόταν ελαφρώς πιο γρήγορος και κατάφερε να παραμείνει στο DRS του Verstappen καθ’ όλη τη διάρκεια, ο Ισπανός δεν είχε τον ρυθμό να περάσει τον Verstappen στη μεγάλη ευθεία του Μόντρεαλ λόγω κακής πρόσφυσης από τη φουρκέτα και του πλεονεκτήματος της Red Bull στην τελική ταχύτητα.

Παρά το DRS και τη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης της μπαταρίας του για τον τελικό τομέα, ο Sainz πέρασε τη γραμμή μετά τον Verstappen καθώς ο Ολλανδός πανηγύρισε την έκτη νίκη του στη σεζόν, με τον Sainz να κυνηγά ακόμα την πρώτη του.

«Πίεζα τέρμα», είπε ο Sainz. «Δεν άφηνα ούτε εκατοστό στους τοίχους υπό το φρενάρισμα. Πίεζα τα πάντα με την μπαταρία. Δοκίμασα τα πάντα για να περάσω τον Max.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

«Αλλά σήμερα, απλώς δεν είχαμε αρκετή διαφορά ρυθμού για να έρθουμε αρκετά κοντά στη φουρκέτα για να τον βγάλουμε λίγο εκτός γραμμής στο chicane.

“Το θετικό είναι ότι ήμασταν πιο γρήγοροι, ήμασταν πιο γρήγοροι σε όλο τον αγώνα. Απλώς ήταν λίγο περισσότερο [αυτό που χρειαζόμασταν] για να προσπεράσουμε εδώ”.

Μετά από μερικούς αγώνες στους οποίους η Ferrari σκόνταψε με διάφορα λάθη, ο Sainz είπε ότι ήταν καλό που η Scuderia είχε τόσο τον ρυθμό όσο και τη διαχείριση του αγώνα για να παλέψει με τον Verstappen μέχρι τον τελευταίο γύρο.

«Ναι, είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τον ρυθμό του αγώνα, με τον τρόπο που καταφέραμε να ασκήσουμε πίεση στον Max σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ο χρόνος των pitstops νομίζω ότι ήταν σωστός», πρόσθεσε ο Sainz, ο οποίος επίσης πήρε τον βαθμό για το ταχύτερο γύρο.

“Ειλικρινά, δοκιμάσαμε τα πάντα και ήμασταν πολύ, πολύ κοντά στη νίκη σήμερα. Οπότε θα πάρω τα θετικά και θα συνεχίσω να προσπαθώ στον επόμενο.”


f1fan.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER