O Ντόμινικ Τιμ επιβεβαίωσε τις αυστριακές πηγές, όσον αφορά την απόσυρσή του από το τένις στο τέλος της σεζόν, μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο που ανέβασε ο ίδιος εξηγώντας τους λόγους της απόφασης αυτής, χωρίς ωστόσο να επαληθεύει αν το τελευταίο του τουρνουά θα είναι στη Βιέννη, όπως είχε διαρρεύσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

“Η σεζόν το 2024 θα είναι η τελευταία μου.”, είπε στο βίντεο ο Τιμ. “Υπάρχουν μερικοί λόγοι πίσω από αυτό. Πρώτον φυσικά ο καρπός μου, δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Ο δεύτερος λόγος είναι ψυχολογικό. Σκεφτόμουν αυτή την απόφαση εδώ και πολύ καιρό.”

“Σκεφτόμουν όλο αυτό το ταξίδι που έκανα ως τενίστας, κάτι που ήταν απίστευτο. Είχα επιτυχίες και κέρδισα τρόπαια που δεν μπορούσα να ονειρευτώ. Το ταξίδι ήταν απίστευτο, ήταν μια απίστευτη εμπειρία για τη οποία είμαι τόσο ευγνώμων, αλλά στο τέλος κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτή η απόφαση, να τελειώσω την καριέρα μου στο τέλος της σεζόν, είναι η σωστή.”

Ο Αυστριακός ολοκληρώνει την καριέρα του έχοντας 17 τίτλους, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του US Open το 2020, σημείωσε 348 νίκες στο Tour, έφτασε μέχρι το Νο3 του κόσμου, ήταν δύο φορές φιναλίστ στο Roland Garros (2018, 2019), μια φορά στο Australian Open (2020), ενώ έφτασε δύο φορές στους τελικούς των ATP Finals (2019, 2020). 





tennis24.gr