Τι πρέπει να κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να κερδίσει για πρώτη φορά τον Κάρλος Αλκαράθ, στο μεγάλο προημιτελικό του Γαλλικού Όπεν;

Αυτή θα είναι η 6η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι, με τον 21χρονο Ισπανό να έχει φύγει νικητής από τις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις τους, με πιο πρόσφατη αυτή στα προημιτελικά του Roland Garros 2023.

Ο Τιμ Χένμαν, ειδικός αναλυτής του Eurosport και παλιά δόξα του Βρετανικού τένις, πιστεύει ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έχει τα φόντα και τα όπλα για να κερδίσει τον χαρισματικό Ισπανό, αρκεί να κάνει τα εξής…

“Ο Στέφανος θα πρέπει να είναι πολύ προνοητικός. Είναι αυτός που πρέπει να πάρει τα περισσότερα ρίσκα και να προσπαθήσει να χτυπήσει όσα περισσότερα forehands μπορεί. Αυτό έχει να κάνει πολύ με το δεύτερο χτύπημα μετά το σερβίς. Αν μπορεί μετά το σερβίς να παίρνει τον έλεγχο των ράλι. Αν ο Αλκαράθ καταφέρει να εξουδετερώσει το σερβίς του Τσιτσιπά και μετά στοχεύσει το backhand με ψηλές μπάλες, εκεί είναι που δυσκολεύεται ο Στέφανος.

Ο Στέφανος πρέπει νιώθει πολύ ανακουφισμένος που κέρδισε τον Αρνάλντι. Βρέθηκε πίσω με σετ και με break ενώ ο Ιταλός είχε και set points για να προηγηθεί με 2-0 σετ. Με κάποιον τρόπο, ο Τσιτσιπάς πήρε το 2ο σετ και μετά κυριάρχησε στο 3ο και το 4ο. Το είδαμε και στην αντίδρασή του στο τέλος, ότι χάρηκε πολύ που πέρασε αυτό το ματς”

 

 

Ενθουσιασμένος για το συγκεκριμένο match-up και ο Άλεξ Κορέτσα που επίσης πιστεύει ότι ο Τσιτσιπάς θα πρέπει να παίξει πολύ επιθετικά για να έχει πιθανότητες απέναντι στον Αλκαράθ.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα τους ξαναδώ στα προημιτελικά αλλά ο Στέφανος δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση όπως είναι φέτος. Έχει βελτιώσει το backhand του που είναι το κλειδί για το παιχνίδι του. Κινείται καλά και είναι επιθετικός με το forehand, όπως πάντα. Ανυπομονώ να δω αυτόν τον αγώνα γιατί και ο Καρλίτος είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Αλκαράθ είναι το φαβορί αλλά πιστεύω ότι ο Τσιτσιπάς μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

“Ο Κάρλος μου είπε ότι του αρέσουν οι συνθήκες λίγο πιο στεγνές γιατί η μπάλα αναπηδά ψηλότερα. Για τον Στέφανο, μπορεί να βοηθήσει το παιχνίδι του στο forehand. Όταν έχεις μπακχάντ με ένα χέρι, δυσκολεύεσαι λίγο περισσότερο όταν οι συνθήκες είναι στεγνές γιατί η μπάλα αναπηδά ψηλά πάνω από τον ώμο σου. Σίγουρα, ο Στέφανος θα πρέπει να παίξει πολύ επιθετικά αν θέλει να έχει μια ευκαιρία” είπε από την πλευρά του ο Ισπανός.

 

 

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 



tennis24.gr