Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δημοσίευσε βίντεο με τα αμερικανικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης Bradley σε δράση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Το βίντεο, διάρκειας 22 δευτερολέπτων, γυρίστηκε κοντά στην Αβντιβκά, στην ανατολική Ουκρανία, το φθινόπωρο. Στα πλάνα διακρίνεται το Bradley IFV να πυροβολεί κατά των ρωσικών θέσεων από μεγάλη απόσταση.

«Όχι, δεν είναι ο Πόλεμος των Άστρων», αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο στη δημοσίευση της ανάρτησης στις 10 Δεκεμβρίου από τον λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας στο X. «Πρόκειται για ένα αμερικανικής κατασκευής Bradley IFV».

«Δεν υπάρχει χώρος για κατακτητές στην ουκρανική γη», έγραψε από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δημοσιεύοντας το βίντεο που τραβήχτηκε αρχικά από το United24media. «Το Bradley IFV βοηθά τον εχθρό να το καταλάβει αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Το Κίεβο βασίζεται στη στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ από τη στιγμή που ο σημαντικά μεγαλύτερος γείτονάς του, τόσο από άποψη γεωγραφίας όσο και πληθυσμού, η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022.

Από το ξέσπασμα του πολέμου, η Ουάσιγκτον είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Ουκρανίας και έχει παράσχει πάνω από 75 δισ. δολάρια σε στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια.

Πλέον, ωστόσο, η βοήθεια για την Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε σημείο τριβής στο αμερικανικο Κογκρέσο. Αν και πολλοί Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι τάσσονται υπέρ της παροχής βοήθειας στην Ουκρανία, δεδομένου ότι επιφέρει πλήγματα στις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας και άρα ενισχύει περαιτέρω τα συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ, αρκετοί συντηρητικοί πιστεύουν ότι τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την ουκρανική στρατιωτική βοήθεια θα πρέπει να δαπανηθούν για την ενίσχυση των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

Καθώς συνεχίζεται η συζήτηση για την ουκρανική βοήθεια, η διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου και τον Προϋπολογισμό Σαλάντα Γιουνγκ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να παρέχουν όπλα και εξοπλισμό στην Ουκρανία εάν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του έτους.

naftemporiki.gr