Στη φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Το βράδυ της Κυριακής οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με αρκετές αναζωπυρώσεις, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας επιχερούν στο σημείο εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και έχει προγραμματιστεί η ενίσχυση των εναέριων μέσων με τέσσερα αεροσκάφη.

«Η πυρκαγιά στη Ρόδο και σε αρκετές άλλες περιοχές, όπως Κέρκυρα, Εύβοια, Δερβενάκι, δεν θα κλείσουν σήμερα. Θα μας απασχολήσουν και τις επόμενες ημέρες λόγω των μεγάλων διαστάσεων που έχουν πάρει», δήλωσε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Όσον αφορά τη φωτιά στην Κέρκυρα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση και έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας οικισμούς στη βορειοανατολική περιοχή του νησιού. Κατά τη διαδικασία εκκένωσης απομακρύνθηκαν 2.466 πολίτες με ασφάλεια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες, ενώ στο σημείο επιχειρούν δύο αεροσκάφη, δύο επικόπτερα και στην πορεία θα επιχειρήσουν κι άλλα εναέρια μέσα.

Στην Κάρυστο η φωτιά ξέσπασε πλησίον του οικισμού Πλατανιστός και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Με μήνυμα του 112 εκκενώθηκαν οι οικισμοί Λιβάδι, Ποτάμι, Καστρί, Πλατανιστός, Περναράκι και Πλατύς Γιαλός.

Στη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αίγιο επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη από το πρώτο φως της ημέρας. Τα εναέρια μέσα αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες στην προσέγγιση του σημείο λόγω των καπνών. Η κατάσταση πλέον είναι καλύτερη και αναμένεται να βελτιωθεί εντός της ημέρας, ώστε τα εναέρια μέσα να προχωρήσουν σε σημειακές ρίψεις.megatv.com