Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης καταγγέλλεται για βαριά ποινικά αδικήματα που αφορούν κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος Ελληνίδας νομικού που δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες.

Η υπόθεση έγινε γνωστή απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, όταν η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε πως κινούνται οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, τρία χρόνια μετά την καταγγελία σε βάρος του.

Ο Σπύρος Χατζηγιάννης, δικηγόρος Βρυξελλών έθεσε το νομικό πλαίσιο που είναι σε ισχύ για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

Η πρώτη ερώτηση που προκύπτει είναι τι σημαίνει το πέρασμα τριών χρόνων για την έρευνα της υπόθεσης από τις βελγικές αρχές, με τον δικηγόρο να ξεκαθαρίζει μπορεί να είναι μία συνήθης καθυστέρηση των βελγικών αρχών.

Από την άλλη σημείωσε ο δικηγόρος ότι η διαδικασία της άρσης της ασυλίας θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει πιο νωρίς.

«Είναι επιλογή του Εισαγγελέα, μπορεί να θέλει να κλείσει την έρευνα, να ακούσει τις καταθέσεις όλων των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην υπόθεση, της καταγγέλλουσας κι όποιο άλλο άτομο θέλει και να αφήσει για το τέλος τον φερόμενο ως θύτη», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Επίσης ο δικηγόρος τόνισε ότι βρίσκει «λεπτό» το να ξεκινήσει μία έρευνα, ενώ δεν έχει αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη.

Σχετικά με την άρση της ασυλίας και πότε θα συμβεί αυτό ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης ότι η αποδοχή της άρσης από την πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη θα μπορέσει να «κερδίσει» χρόνο στην εξέλιξη της υπόθεσης.megatv.com