Διευκρινίσεις σχετικά με κάποιους κανονισμούς του ποδοσφαίρου επικύρωσε το IFAB στην ετήσια συνέλευσή του που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ντόχα. Επίσημα πέντε αλλαγές από την προσεχή σεζόν!

Στην πρώτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Μέση Ανατολή, το IFAB -Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου- αρμόδιο για τους κανονισμούς του αθλήματος, επικύρωσε πέντε τροποποιήσεις σχετικές με πέντε κανόνες.

Η 136η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 2 Μαρτίου, έλαβε χώρα τελικώς σήμερα (13/6) στη Ντόχα κι ουσιαστικά ενέκρινε τις τροποποιήσεις για τη σεζόν 2022/23, που είχαν ήδη προαποφασισθεί (στην επιχειρηματική συνέλευση τον περασμένο Νοέμβρη) και θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου!

Οι τροποποιήσεις αφορούν τις αλλαγές, την σέντρα του αγώνα, τις εκτελέσεις των πέναλτι, τις αποβολές.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

1. Η ανάγκη για πέντε αλλαγές γεννήθηκε λόγω της πανδημίας. Τώρα πλέον γίνεται επίσημο για όλες τις διοργανώσεις που το επιθυμούν. Τα πρωταθλήματα κάθε χώρας μπορούν να το υιοθετήσουν ή όχι, αλλά στις διοργανώσεις της FIFA οι πέντε αλλαγές είναι επίσημες. Κάθε ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τρεις ευκαιρίες για αλλαγή, συν το ημίχρονο. Στην παράταση, η ποσόστωση των πέντε αλλαγών μπορεί να συμπληρωθεί σε περίπτωση που δεν έχει γίνει χρήση πριν, ενώ μια επιπλέον έκτη αλλαγή προβλέπεται από τους κανονισμούς

2. Όταν ένας παίκτης αποτρέπει ένα γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για γκολ της αντιπάλου ομάδες κάνοντας χέρι, θα αποβάλλεται ανεξάρτητα από το πού συμβαίνει η παράταση.

3. Σε ό,τι αφορά τους τερματοφύλακας κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης ενός πέναλτι, αυτό που είναι πλέον έγκυρο ότι ο εκάστοτε αμυνόμενος κίπερ μπορεί να έχει μέρος του ποδιού του ακριβώς πάνω ή πίσω από τη γραμμή του τέρματος.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των πέναλτι διευκρινίστηκε επίσης, ότι οι αξιωματούχοι των συλλόγων μπορούν να δεχθούν προειδοποίηση ή να αποβληθούν από τους διαιτητές.gazzeta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER